Monday, March 18, 2013

The Day

*pic dicuri dari album yana :)
assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

21'st March 2013, result spm 2012 akan diumumkan. woooooo, cuak -.- macam mana lahh agak2 result kitorang semua nanti kan. harap2 dapat yang terbaik. insyaAllah :) apa yang kita tanam, itu yang kita semai. ayat pengetua rasanya tu. apa yang kita usahakan, itulahh keputusan yang kita akan dapat nanti. yang dapat result gempak, bersyukur lahh. yang biasa2 je, takpe. bersyukur jugak. itu rezeki masing2 kan. tak semestinya gagal sekali, gagal selamanya. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. redha dan tawakal je k. kita dah berusaha kan :)

as, ummm sangat2 mengharapkan dapat result yang terbaik nanti. kalau boleh tak nak bagi mama and ayah kecewa dengan result as nanti. yelahh, belajar dah jauh beratus-ratus kilometer. tiap2 bulan mesti ada pulang bermalam. as pulak manja sangat tak nak naik bas balik maktab kan. kesian mama dengan ayah kena penat2 hantar as. kos minyak, tol, penat lelah, tak cukup tidur semua semata-mata nak bagi as pendidikan yang terbaik. kalau as sia-siakan pengorbanan diorang berdua tu, hmmm, bayangkan perasaan mama dengan ayah nanti. mesti sedih kan.

kalau as dapat result yang baik, at least, mama and ayah akan bangga dengan as. mesti macam tak terasa sangat kan pengorbanan tu semua. kalau orang tanya diorang pun, mesti macam bangga je nak jawab kan kan kannnnn. tak payah nak segan2. haha k, doa je as. insyaAllah boleh. siapa tak nak banggakan parents dia kan ^^

♥ Don't forget to smile ♥

0 budak cute:

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa