Sunday, March 13, 2011

ahh ! hitam la kulit as nanti T.T


annyeonghaseyo and hai !
♥ assalamualaikum 


wiuuuu , firstly na says thanx sesangat kepada follower ke 100 blog meyyda neyh . ecehh , meyyda . haha :p



ada awards menanti . sabar yehh . tunggu as rajin na buad award . ngee ~


hahh ! tertanya tanya gambar hotel mana as tempek kat atas tuhh ? haha . no laa . itu bukan hotel yehh . itu bahagian depan MRSM PENGKALAN HULU . hohoo . thanx uncle google kerana bagi as gamba yang sangat comel itu walaupun nmpk macam terlebih edit jehh :p


okay , homework yang tinggi menggunung tu baru satu je siap . yang lain belum lagi . tapi jari ni dah gatal dah na menaip . ape boleh buad . layan saja lahh . wee ~ minggu depan kene marah padan muke kau as . haha


let's start !
first day kat sane , waktu malam ade taklimat kat seminar room . ketua warden kitorang , cikgu nasrun aka mr yun yg bagi taklimat tu . dye story la semua peraturan maktab and denda yang akan dikenakan pada siapa yang langgar . and bla bla bla , dye cakap rugi ktorang tak dapat yang first intake punye sb bnyk mende kitorg terlepas .


huhh , minggu orientasi and minggu aktiviti . dyorg masuk tak belajar terus . due minggu dyorg boleh main main , relax relax . as , masuk je terus belajar . huaaa ~ sadis nyehh .. T.T


habes taklimat , mr yun bawak kitorg tengok klas masing masing . as tak masuk pown . segan ~ ngee .. tengok dari jauh je . esok tu baru masuk . masuk masuk je , orang first tegur as adalah chep and the geng ! hohoo , chep ni jenis yang banyak cakap . suke suke >.<


and bla bla bla .. malas na story secara terperinci . tak menarik pown =='
hahhh , ni mungkin menarik . hee .. *prasan jap as jumpe aynn yiyien !! hahah . terkejut gile time nmpk dye dalam surau . as ingat kan x dapat jumpe dye kat sane sebab sane kan besar . huu


and and , yang amat mengejutkan lagi adalah as jumpe dengan kawan sekolah rendah as time SEM kat PSP . siapakah ? hee . nama dye amsyar .. kenal ? mesty la tak kan kan . hee . kawan kawan dye je kenal dye . heyy ! of course la =='amsyar kelas 404 , aynn kelas 403 . so , kitorang lain lain kelas yehh .


urghh , rase nye as dah tersalah story nihh . niat na story mende lain . haishhh . alang alang dah niat tu , mehh le baca lagi ye wahai teman teman kuhh . ngee ~ berasap mata korang baca post nihh . penuh tulisan macam teks sejarah form 4 ! :p



ehh , kenapa lencana polis ? haha
ni nak habaq nihh . as yang tak pernah berkawat sebelum ni , daftar unit uniform kadet polis kat mrsm . what ?!! gile ke ape ? haha . na buat macam mane . terpaksa .. huu . niat na masuk pengakap lagi . tapi , apakan daya . pengakap hanya untuk pelajar putera je . uhukk uhukk .. :'(


kadet polis ni memang as teringin na masuk time form 1 dulu . tapi tapi , kalau baru masuk time form 4 ni , apa yang as boleh buat ? da la tak gheti kawat langsung . macam mane ni ? wehh , hitam muka den nanti . huaaa ~ tak suke


dah la permainan masuk olahraga . setiap kali  perjumpaan kene lari naik bukit , turun bukit . almaklumlah , maktab tu kan kat atas bukit . kalau lari pagi pagi tak pe la sebab pagi sejuk .. ada kabus lagi . petang ? panas laaa . huu


persatuan ?
haha .. persatuan ni best ! siyes nihh . as masuk persatuan nasyid . haha . dah lama tak nasyid . teringat pulak time skolah rendah dulu . tiap tiap tahun nasyid . tapi kannnnn .. agak frust sikit sebab as na masuk kelab lain . tapi kelab tu dah penuh . nak tawu tak kelab ape ?

*pic credit to uncle google

KELAB BAHASA KOREA !
huaaaaa !!! frust nyehhh . kelab tu dah full . tak de tempat untuk as .. :'(


okay , tu je kott . dah panjang dah post nihh . na sambung buad homework ! yeayyyy ! haha =='

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa