Thursday, February 28, 2013

Segmen Mudah Mudah DI


hai ISMAH :) haha, aku nak join bolehhh. boleh kan kan kannn.

♥ Don't forget to smile ♥

Saengil Chukahae Chingu!

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

soooo, hari ini, 28 feb 2013, genaplah 18 tahun roomates a.k.a bestfriend as sorang ni. hewhew~ anis dah tuaaa ;p HAPPY BIRTHDAY anis. semoga anis panjang umur, sihat sentiasa, senyum selalu. okayyyyy!

tak sabar nak jumpa anis time amek result nanti. amek result? huhhh~! in less then a month result spm keluar. cuak jangan cakap lahh. haha. but still tak kuat sangat kecuakannya. cehh. tengok lah sehari sebelum result nanti. otw pergi pengkalan hulu mesti susah nak lelap sebab asyik teringat pasal result tu. haha

anissss, aku doakan kita sama2 dapat result yang terbaik nanti. harappppp sangat2! ok anis. hee. anis, aku sayang kau taw! betul ni. tak tipu punya. kau pun kena sayang aku taw taw ;p terharu takkk? haha. jangan lupa aku okay. walaupun kita dah tak sebilik dah, kita tak dapat jalan sama2 pergi kelas, pergi dewan, makan kat dm sama2, menangis kat bilik 7 sama2, makan coklat sama2, kau jangan lupa aku taw :')

thanks sebab sudi dengar masalah aku selama ni. hee. kau memang kawan, kakak and roomates yang baik. so proud to be one of your friends ^^ okay dah. tak nak puji banyak2. nanti perasan lebih pulak kau ;p hehe
HAPPY BIRTHDAY ANIS ASYIKIN ALIAS!



♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, February 24, 2013

NA vs MZ


sayangku MUHAMMAD ZUNNURAIN ZAMZAM, selamat ulang tahun yang ketiga~! hee as tak sangka sangat kita punya hubungan dah 3 tahun. pejam celik pejam celik, 3 tahun dah as jadi suri hati nunu. hehe, ingat tak yang suri hati tu? banyak sangat kenangan as dengan nunu ni. manis ada, pahit pun ada. nasib baik kita punya fikiran macam dah matang sikit kan. kalau tak, kejap je hubungan kita ni. untungggg sangat as dapat nunu ni taw! as tak akan lepaskan nunu. never! jangan harap laa as nak bagi nunu kat orang lain. kalau ada orang nak amek nunu dari as, as benci dia sampai bila2! betul niiiiiii hee

sayanggg. terima kasih tau sebab tahan dengan kerenah as ni. as tahu as ni banyak sangat songeh. kan kan kannnnn. hee kalau orang lain, mesti dah lama dia menyampah dengan as. tapi nunu sabar je kan dengan as. sebab tu as sayang nunu ni. susah tau nak cari orang macam nunu ni. nunu kawen dengan as taw taw taw! mmuuaahhh! sayangggg sangat nunu ni ^^

3 tahun dah gambar ni sayang :)

haha ini edit aneh. gambar ori tak tahu kat mana huu



♥ Don't forget to smile ♥

Friday, February 22, 2013

First Give Away from Nadhia Suhaini

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida
SILA KLIK BANNER UNTUK JOIN SAMA
KAMSAHAMNIDA
yeahh again, keinginan nak menge'join' GA datang kembali. kali ni pun dikelolakan oleh my chingu, OREN woo woo~ lai lai, join ramai2. konfem tak rugi. kenapa? sebab oren cakap semua yang join dapat hadiah. voucher RM5 by NA Collection. yeahh, SEMUA. ohsemmmmm ;D adiossss~!

♥ Don't forget to smile ♥

Thursday, February 21, 2013

The Very First GIVEAWAY by DI


assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida
SILA KLIK BANNER UNTUK JOIN GA NI
KAMSAHAMNIDA
so this is my first time joining giveaway. sebenarnya masa mula2 kenal GA ni macam tak faham sikit apa sebenarnya benda ni. and sebenarnya persoalan tu still bermain dalam kepala otak as ni. haha. kuno kannnnn. ye, saya sangat ketinggalan dalam dunia blog.

then tiba2 rasa macam nak join pulak mende ni. dah lama dah baca entry DI tu. tapi macam, emm nak ke tak, nak ke tak. hadiah best2 pulak tu. ini serius! so I decided to just let it go. tak nak pandang and tak nak join. but then tengok blogger2 lain ramai join GA ni. keinginan nak menge'join' pun datang. so untuk entry yang ke 100 ni, as decide untuk join GA yang dikelolakan oleh my chingu, ISMAH. here I comeeeeee wahai DI :)

♥ Don't forget to smile ♥

My English Essay

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

sebenarnya dah lama berhajat nak post cerita ni. tapi disebabkan tak tahu kat mana as simpan essay tu, so terpaksa ditangguhkan. hee, tapi tadi dah jumpa balik. tergerak pulak nak cari kat dalam laci meja study as. so here the story. made by me and my friends :)

-NO TITLE-
I could not believe my eyes when Yang Misun showed me pictures of Lee Honggi and Eugene. Honggi had been mine since my first year in the college while Eugene was my best friend since we were both played the dolls in kindergarten. I would see how close they were in the pictures. In one of the pictures, Honggi was holding Eugene's hand. I was very disappointed to see how close they were willing to betray me. 
I stared unbelievably at the pictures and reminisced my first met with Honggi. I was in the library searching for some references books. While my fingers were touching the spine of the book on a shelf I finally found one. I picked out the book and I was stunned as I caught my sight on a guy behind the shelf. I smiled at him and went away. As I sat down to continue my revision I saw the guy took his seat opposite to me and grinned at me. Awkwardness started to fill me. 
As I was exiting the library, he rushed towards me, "Hey wait! I was interested to know you. By the way I am Lee Honggi and you?" I glared at my watch. Realising that I was late, I just left him behind. 
Day after day, he kept chasing me until I felt annoyed. I lost my temper and yelled, "could you please mind your own business?" He remained speechless. I left him alone, leading my way in a rush to my class. 
One fine morning, I found a letter that was slipped in my locker. Someone left a note written, 'I am sorry if what I had done make you uncomfortable. I just want to know you. If you did not mind, I want to be your friend.' I was feeling guilty. I realised that he only wanted to befriend with me. Instead, I was being very unfriendly and unfair towards him. I obviously was not supposed to treat him that way. 
So I decided to meet him in a right way and we started our friendship. The way he treat me made my heart melted like an ice cream. Our relationship getting serious since he finally spoken the three words that I had be longing for. 
"It was my final year. Why the hell he do this to me? My examination is just around the corner," I sobbed uncontrollably. Misun then touched my back to calm me down. At the same time I was regret myself as I did not listen to her advice. She had warned me about the pleasure-seeking guy. "What should I do?" I asked her with my eyes were flooding with tears. 
"Go and meet him. Problems just cannot be solved by themselves," she suggested me. Then I grabbed my phone and dialled his number. I asked him to meet me at the garden where we were met up on the day he proposed me to be his girlfriend. 
As I arrived, I saw him walking about without any direction. Realising my arrival, he walked towards me and reached my hands. I parried them away. "Tell me the truth!" I yelled. He bowed his face suggesting that he had been caught cheating on me. "Why did you do this to me? Don't you love me anymore?" I stared at his eyes hoping that there were still have an honesty in him. 
My heart burst open when I heard everything from his mouth. "I love you. I swear. But I could not lie to myself that I have fallen for Eugene too. You were so busy with your business until you have no time for me even for a single second. I was lonely. And then Eugene came and filled the emptiness," he uttered. I knelt down and cried. "Why would not you understand even a bit? This is my final year. I really want to graduate successfully." "I am sorry," he said with his soft voice. "Just leave me alone," that was my last words to him. 
What had happened to me make me realised that most guys are literally not to be trusted. they could only caused agony, pain and heartbreak, also a waste of time. I decided to forget everything about him and started to give my full attention on my study. I worked hard days and nights focused on my study. 
The day finally came as all the candidates were excited to know their results. As it was my turn to see mine, I cried the tears of joy as I successfully will be graduating in the first class! When my sight caught on Misun, I ran towards here and hugged her tightly. 
But then I heard someone was calling my name. When I turned back, I saw Honggi. He implored me to back with him. "Do you think you could just get back with me just like that? Do you think I am that stupid? Get a life and get out of mine. You are not worth my time, boy. I hate you so much!" I told him confidently. I had promised to myself not to trust any guys easily and just wait for my Mr. Right when the time comes. I was proud with myself as  I had grabbed the success as my wish. Now I can start my life with a big smile on my face everyday.
-THE END-

it's hard to put an end in this essay. luckily my friends and my english teacher helped me with this essay. the basic idea is from me, but most of the sentences are from my chingu, NAJIHA :) so glad to have a friend like her. Pika also helped me with this essay. banyak kali jugak ulang alik pergi bilik guru jumpa Ms Amal sebab nak tunjuk essay ni kat dia. Alhamdulillah beberapa hari before SPM dah siap essay ni. so tinggal nak menghafal je kan. yeahh, as guna essay ni dalam paper BI spm haritu. as target soalan yang sambung ayat tu. nasib baik dapat masukkan jalan cerita dia dengan soalan masa tu. kalau tak, parah as. hohoo. for adik2 yang baca story ni, kalau nak guna, silakan :) ohh, btw, before exam as guna nama lain, masa exam guna nama lain, sekarang pun guna nama lain. haha. tiba2 menggedik nak guna nama korea ;p

♥ Don't forget to smile ♥

Monday, February 18, 2013

Happy Birthday AYAH!

*snapped by me ;p
assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

Allah selamatkan kamu~
Allah selamatkan kamu~
Allah selamatkan HAJI NOROZI
Allah selamatkan kamuuuuu~
woo woo~


tanggal 18 February 1966, lahirlah seorang insan yang sangat comell ini. hee. ayah, selamat hari jadi. semoga panjang umur. terima kasih sebab jaga nurul sampai sekarang. nanti sampai turn nurul pulak jaga ayah. nanti ayah duduk diam2 je kat rumah okay. biar nurul cari duit pulak untuk ayah. hee. nurul harap ayah sihat sentiasa. sayanggg ayah sangat2!


atototo~ sweet couple ni. hehe. happy birthday! okay, semalam as dengan mama beli hadiah untuk ayah. time tu otw nak pergi melawat pak long as kat hospital selayang. sebelum masuk kereta tu kitorang kelam kabut lah sorok hadiah tu. kecik je pun. muat masuk handbag masing2. mama yang simpan. ingatkan selamat lahh sorok kat situ. rupanya tak haha -.-

masa otw balik rumah kitorang singgah kejap dekat gerai tepi jalan nak beli pisang goreng. masa tu lahh rahsia terbongkar. haha. mama bukak beg nak ambil beg duit. lepas tu terus keluar, biar je beg terbuka. as tengah tidur2 ayam masa tu kat belakang. tiba2 nampak ayah tengah pegang hadiah tu. terus tepuk dahi. spontan k. haha. pastu malam tadi masa nak bagi kat ayah, dah gelak2 dah sebab tak surprise lagi hadiah tu. ishhh. yang surprise hadiah yang abang as kasi je la. dia tinggalkan before balik skudai. jam tangan. siap tag harga lagi. apa la buat -.- haha

tapi apa pun, janji ayah dah selamat membesar sampai sekarang. dah ada life sendiri. nurul ni hahh kecil lagi. macam mana lahh life nurul nanti kan. hmm, i wonder hohooo

saengil chukahae appa~! ^^


♥ Don't forget to smile ♥

Friday, February 15, 2013

I'm Not Ready Yet!

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

yeayy! tomorrow is my first driving class. tak sabar? entah. seronok? entah. excited? entah. .__. macam takde feel je nak drive esok. krik krik lahh kan. orang lain semua excited nak pegang stereng. umm, ada kott excited sikit. tapi sikittttt je la. takut je banyak. haha. macam tak percaya dah besar panjang dah ni. dulu kecik je. macam tak ready lagi nak menempuh alam selepas persekolahan. macam scary je. hewhew. ini serius!

rasa macam tak nak jadi dewasa. ye, confident level saya tengah goyah sekarang ni. bila fikir balik, ohh cuti panjang as ni makin lama makin pendek. next month result SPM keluar. woo woo~ lepas result, perjalanan hidup alam remaja yang betul2 remaja pun bermula. time ni lahh as kena pandai buat keputusan untuk masa depan as. pilih course betul2 supaya tak menyesal di kemudian hari. struggle untuk score and dalam masa yang sama berusaha untuk menikmati usia remaja seeloknya. once in a life! tak boleh sia2 kan. tapiiiiiiii, macam scary je semua tu T___T mampu ke Nurul Asmidar ni menjadi manusia berguna 5,6,7 tahun akan datang? mampu ke? mampu ke? huu~

harap dipermudahkan perjalanan hidup. serius tak percaya zaman sekolah dah habis. dulu tak sabar, sekarang tak percaya. standard lahh kan :) tapi macam mana sekali pun, as tetap kena lalui semua tu kan. as ni makin hari makin bertambah umur. tiba2 teringin nak jadi peter pan. remaja sepanjang masa. haha ;p

masa kecik2 dulu semua as pernah buat kecuali yang nombor 9 tu. heee~

p/s congrates JIA dah dapat kerja ^^ nanti gaji share2 ehhhh ;p ohh, jia ni my BFF ^^


♥ Don't forget to smile ♥

Thursday, February 14, 2013

Kembara CNY

annyeonghaseyo, meyyda imnida

wuu wuu, penat merantau jumpa sedara cina masa tahun baru cina hari tu. first time rasanya as pergi rumah diorang yang dekat pahang dengan ipoh tu. salak south dah selalu pergi sebab dekat :) hee. hari ahad as pergi Pahang. pergi 3 beradik je ikut sedara yang lain sebab mama dengan ayah ada hal kat rumah. nasib baik abang boleh drive. dia lah jadi drebar as dengan adik. hee. seronok sebab hari tak panas. mendung je memanjang. rumah tu pulak ada kebun sayur2. dah rasa macam kat Cameron pulak. siap petik2 lagi sayur bawak balik. haha


ini suasana di pahang. ramai kan bila campur family sana dengan family sini. tu pun bukan semua ada. ramai lagi takde. kalau semua ada, penuh gamba. opah as yang duduk sebelah nenek yang pakai baju pink tu. comellll kan opah ^^ okay, tak nampak sangat sebab kecik -.- ni rumah adik opah as. tapi as pun tak pasti mana satu adik opah. baju pink tu la kott. ngee~

then hari selasa, plan asalnya nak pergi rumah dekat salak south je. lepas tu terus balik. alih2 jadi lain pulak. haha. lepas salak south tu, kitorang semua gerak pergi ipoh then singgah teluk intan. ohh, kali ni mama dengan ayah ikut sekali :)


semua tengah pandang kamera lain. haha. yang cina tu aunty kitorang sepatutnya. tp macam krikk krikk je nak panggil aunty sebab umur macam lebih kurang je. hee kakak dah la kan. ini dekat salak south. tak ramai sangat sebab memang tak ramai masa ni. huhh? :o rumah ni adik perempuan opah punya. muka sebijikk macam opah. hohoo

then dekat Ipoh pergi rumah uncle Ben. dapat makan pizza free~! hee. as makan dua keping je punnnn. adik dengan abang as makan sampai 3 keping kott haha. seronok kat sini sebab adik lelaki opah tu banyak cerita. dia ada tunjuk gambar mak opah masa muda2. at least as dah faham sikit la pasal gambar tu sebab dah ada orang upload kat fb, tapi as tak kenal siapa dalam gambar tu. tak tahu langsung! rupanya2 adik beradik opah dengan mak opah. hee

selesai di ipoh, kitorang ramai2 gerak pergi Teluk Intan, rumah sepupu as yang baru je lahirkan baby yang comelll. baby boy. nama dia Muhd 'Aisy Afham. wooo, terkenang kisah lalu. haha ;p mianhae~ lepas makan2 semua, balik lahh ke rumah masing2. dah la tak mandi sepanjang hari. as mandi nak dekat pukul 1 pagi kotttt -.- bayangkan betapa tak selesanya haishhhhh


itu baby dengan mak yong as :) nyenyak je dia tidur. seronok jadi baby ni. semua sayang kan kan kannnn ;D uhh, teringin nak ada baby. woo woo~

soo, conclusion, seronok ziarah sedara mara. sekali sekala apa salahnya kan. diorang pun selalu je datang rumah opah time hari raya. sayang sangat kat kakak diorang ni. hehe comell je. ang pau pun dapat. senang hati ;p walaupun diorang tak dapat nak masak2 untuk kitorang, janji semua happy dapat jumpa. and diorang tersangat lahh ramah dan baik hati. happy go lucky lagi. hehe

p/s malam tadi mimpi dapat result SPM straight A's! gembira bukan main. lepas tu tiba2 terjaga, and rasa macam nak nangis bila sedar yang semua tu mimpi jee. isk iskk. ada maksud tersirat ke mimpi tu? ;O hmmmm

♥ Don't forget to smile ♥

Thursday, February 7, 2013

TONIGHT

annyeonghaseyo, meyyda imnida

TAHITI is the name of this group. aneh kan? at first, i was like, huhh nama apa diorang letak ni. takde nama lain ke nak letak -.- haha. wonder jugak genre apa group ni bawak. first members yang as kenal is jisu. she's sooooooo cute! trust me. as kenal masa tengok DREAM TEAM haritu. semua girls yang ada dalam dream team tu as tak kenal. haha ketinggalan kan as. nampak sangat dah lama tinggal kpop nihh. group lama je kenal. group baru tak kenal langsung. ngee~ back to the story, dalam dream team tu, jisu ni je yang as nampak macam attractive sikit. lain2 macam tak sangat. hee. sebab tu search lagu group ni je :)

TONIGHT is their song. lagu debut? ye kotttt. as pun tak sure sangat. tapi rasa macam ye. haha. dengar lahh. serius best! tapi mv diorang macam tak best sangat. so try dengar je dulu. jangan tengok mv. it's awesome! muzik dia macam lain sikit. seronok je dengar. haha. report to the dance floor~




♥ Don't forget to smile ♥

Wednesday, February 6, 2013

I Wish


annyeonghaseyo, meyyda imnida

FT Island sangat comelllll. okay, agak ketinggalan sebab lagu ni dah lama rasanya. dari tahun lepas lagi. tahun lepas ada dengar, tapi tak berapa minat sangat sebab dengar gitu-gitu je. yelaaa, tahun lepas mana ada masa nak layan kpop ni semua. masa tak mengizinkan. woo woo~ haritu dengar balik masa tengok channel 705, kpop hitz kalau tak silap. tiba-tiba jadi macam excited lebih tengok HONGGI. haha gelabah kan minah ni. sengih sorang2 tengok honggi. ishhhh

tak tengok lagi part JAEJIN tu. cair kottttt. haihhhh kenapa comel sangat hahh? agak2 kalau ada depan mata tu dah penyek2 dah muka dia as usik2. haha. muzik lagu ni pun best. freshhh je. ohh, btw masa baca2 komen dekat youtube, ada orang cakap muzik ni copy lagu 50 ways to say goodbye. as pun try la search lagu tu. okay, memang lebih kurang muzik dia. tapi tak best sangat pun. FT Island punya lagi best! haha boleh ke macam tu? -.- biarlah. malas nak fikir. janji lagu best, diorang comel!


nan niga tamina oppa~!

tengok! comel sangat honggi ni kan. haha suka tengok rambut dia macam tu. sesuai je dengan honggi. bila tengok2 balik, member FT Island ni semua comel2. baru perasan -.- haha dulu tengok honggi je. tak kisah pun pasal yang lain. tiba2 terkisah pulak ngeee


jaejin oppa~!

p/s jelessss tengok girl dalam mv I WISH ni. nak jugakkkk T_T

♥ Don't forget to smile ♥

Monday, February 4, 2013

Rindu Korang :')


annyeonghaseyo, meyyda imnida


yannn! this is all your fault! mengada buat status rindu roomates. ishh. diorang pun komen macam2. tringat balik kenangan dulu2. and now, i really do miss that moment. isk iskk.. T_T rasa macam nak masuk balik je maktab tu. nak duduk sama2 dengan diorang. wuu wuu~ banyak sangat kenangan bilik kita tu kan. apa orang kata, KOPERASI ASPURI? haha. semua otak bisnes je dalam bilik tu. dari makanan, air, dadih, tukar duit syiling and yang paling laku, TOPUP. muahaha ;D pintu bilik tu tak reti diam. ada je yang mengetuk. kan kann?

dalam bilik tu, mostly budak second intake 2011. 5 orang second intake, lagi 3 budak lama. at first memang ada rasa takut tak dapat ngam dengan budak lama which is ANIS, YAN and SHIERA. dah la dua orang LDP. cuakk kott haha. tapi alhamdulillah. semua orang baik2 je dalam bilik tu. setahun duduk dengan diorang, dah rasa macam adik beradik dah 8 orang ni. and yang paling penting, I am the maknae. ngeee~ seronok jadi maknae. rasa macam muda ;p

hobi kitorang dalam bilik? ohh as suka tidur. ada masa terluang je, katil jadi pilihan. jarang merayap kat asrama tu. sebab tu badan berisi kat maktab. dah la aras bawah, kerja tidur je. ish ishh, teruk kan? hahh, as, SITI, PIPAH suka sangat 'bersenam' waktu malam. excited pinjam speaker budak form 2 sebab nak bersenam punya pasal. yelahhh, bilik kitorang mana ada speaker. laptop pun, dah hujung2 tahun baru ada. haha baik kan kitorang? ;p

okayy, rindu sangat kat diorang. nak hang, semua duduk jauh2. ada kat gerik, baling, taiping. yg dekat2 ni pun tak jumpa2 lagi. honestly, as tak pernah lagi hang dengan budak maktab. selalu hang dengan budak cheras jaya ni je. sedih kan kann? entah bila nak hang dengan diorang. teringin jugak kadang2. hmm


Alhamdulillah, kita semua dapat graduate kan :') nasib baik semua lepas. kalau tak, mesti rasa tak syokk je nak graduate. and thanks sebab korang banyak tolong tenangkan hati aku. yelahh, masa tu kan parents aku tak dapat datang sebab diorang pergi haji :) pagi tu masa majlis mohon restu, sayu je hati tengok orang lain dapat salam, peluk2 parents masing2. ishh, saja je kan nak buat as jeles. haha. tapi takpe la. masa as hantar parents pergi haji tu dah dapat peluk cium dah ;D lepas tu, majlis graduation pulak. as hilang arah lepas majlis tu habis. tak tahu nak pergi mana. semua orang dengan family masing2, tangkap2 gamba. huuu

tanpa kawan, kita tak akan dapat hidup dengan tenang kat satu2 komuniti tu. kemahiran sosial tu kena ada. kena pandai cari kawan. unfortunately, as lemah dalam cari kawan ni. as tak reti bercakap dengan orang. susah nak cari kawan yang sekepala dengan as. nasib baik roomates as tahun lepas baik2 je semua. walaupun kadang2 tu ada jugak yang keras kepala. normal lah kan. as tak cakap roomates as yang before ni tak baik. diorang pun baik. as respect diorang and dah anggap diorang macam kakak kandung dah :) alhamdulillah, sepanjang kat maktab tu as tak ada masalah dengan roomates. classmates? maybe :)

for my roomates, baca ni! ^^

SITI

roomates aku dari mula2 masuk maktab sampai la habis sekolah kan kan kann? thanks siti sebab jaga aku time aku sakit, tolong aku time aku susah. banyak benda kita share sama2 kan sepanjang 2 tahun kita satu bilik ni. kau dah kenal sangat dengan aku, perangai aku semua. haha. thanks sudi kawan dengan aku walaupun kadang2 aku garang dengan kau, aku selalu ejek2 kau. ishh, jahat kan aku ni. kesian kau. ngee~ ohh btw, bantal bintang yang kau bagi aku tu comel! adik aku jeles nak bantal tu jugak -.- haha. aku sayang kau. mohon terharu ;p

AFIFAH

okay, lagi selesa panggil kau pipah. woo woo~ setahun je duduk dengan kau kan. tp masa form 4 pun kita rapat jugak kan sebab kau jiran bilik aku. time gotong royong selalu je lepak sama2. ajk aras bawah kannnn. haha. rindu nak kau punya sosej dengan nugget tu. habis duit aku kat kau tiap2 hujung minggu. ada je makanan kakak kau hantar. haha. btw, bila nak 'senam' lagi ni? aku dengan siti dah ready dah ni ;p haha. saranghaeyo chingu yaa ;D

ADLINA

addddd! nak muruku sikit. haha. supplier makanan P008. tiap2 kali pb je penuh kotak makanan kau kan kan. rindu nak main2 dengan kau. kau dah la lawak -.- haha. thanks ehh selalu kasi aku amek air kosong kau. siapa suruh banyak stok air. aku dah la malas nak pergi dm amek air. ngehh ngehh. ohh, thanks jugak sebab kau supply cerita runningman kt kitorang. tanpa pendrive kau tu, tak tahu la kitorang nak tengok movie apa hujung minggu kan kan. seronok tengok runningman sambil makan megi. lagi2 dengan roomates kan :D
mmuuahh sikit :*

TEHA

the most hardworking girl in P008. wuu~ aku suka study dengan kau. lagi2 time exam kan. sebab kau je yang sanggup stay up lama2 teman aku study. ingat tak kita pernah study kat meja batu tu sampai pukul 2 lebih kalau tak silap. dah la sejuk gila kat luar tu -.- haha tapi tak sia2 kan stay up lama2. result kita boleh tahan jugak kan kan kannnn :) kau pun banyak tolong aku sebenarnya. bila aku tengok kau study je aku jadi semangat nak study. haha. kalau tak harapan la akuu. tunggu minggu exam je baru study hard. kadang2 aku pelik tengok kau. jarang sangat mengantuk. aku ni menguapppp je memanjang. anugerah kau kott :) ily

YAN

yan manja sangat dalam bilik tu. kalah aku walaupun aku maknae. haha. tapi sekali kau naik angin, amik kauuu. hohoo. aku suka tengok semangat kau. kau bertanggungjawab. kerja LDP kau buat sungguh2. dulu aku ingat kau kasar. yelahh, suara kau time clear blok macam suara kak song. haha. rupa2nya takde la kasar mana. baik je kau kannnn ^^ kau tabah walaupun kau sakit. aku harap kau cepat sihat yan. kau dengan siti dua2 suka jaga kawan kan. untung kitorang. hee. aku err, sayang kau ;p

ANIS

anis banyak tahu rahsia aku kan kan? kita banyak share2 problems. cara kau lembut. kau baik hati. and kau selalu control aku kalau aku nak makan megi kan kan kannn. haha. macam mama dah kau ni. untung **f. ingat tak masa hari2 terakhir sekolah kita selalu pergi P007 sebab nak share masalah. kita dua je. menangis, gelak semua sama2. aku rindu kau. serius ni. bila aku ada masalah je, terus teringat kat kau. rasa nak pergi bilik 7 je nak story2 kat kau. hikhikk. gedik kan aku :') kau pun layannnn je aku ni. haihhh

SHIERA *sorry curi pic kau ^^

hobi dia menyanyi. tanpa dia, sunyi sepi bilik kitorang. hehe. kau sangat otaiii. keluar bilik pergi prep fon kau cas biar camtu je. aku tak berani kot nak buat cenggitu. dah la fon touch. aku yang biasa2 pun dah cuak dah nak pegang. kau lekk je kan. haha. aku rindu nak makan nasi arab yang kau bawak tu. sedappp kott. hishh. sampai sekarang kita contact sebab blog kan. haha. lawa dahh blog kau. siapa tah ajar ;p kalau skype tak pernah nak bukak video tu -.- malu kononnnnnn haha


okay, cukup. banyak sangat kenangan manis kalau nak masuk kat sini, sampai esok, lusa, tulat pun tak habis2. haha. my point is, GIRLS, I miss you guys sooooooooo much! time amek result nanti InsyaAllah aku bagi something kat korang. so that korang tak kan lupakan adik korang yang comeiii nihh hiii. hope kita semua dapat result yang terbaik untuk spm ni. aku harapppp sangat. kalau aku ada buat salah kat korang. ye, aku tahu banyak aku buat salah. aku minta maaf sangat2. maafkan aku eh ehh ehhh. sayangggg korang sangat2. harap persahabatan kita kekal hingga jannah, InsyaAllah

gedik minah ni -.-




♥ Don't forget to smile ♥

Friday, February 1, 2013

Aku Bercerita


annyeonghaseyo, meyyda imnida


siapa minat Ramlee Awang Murshid angkat tangan! hehehh just wanna share one of his new novel yang as beli haritu. AKU BERCERITA. okayy, sangat best. tak terlintas langsung jalan cerita dia. cerita dia tak klise macam kebanyakan novel cinta yang ada. it's just awesome. banyak persoalan yang ada dalam setiap cerita dalam novel tu. ada 5 sub-story in 1 story. errr, faham ke? ._.


as sangat2 terharu bila i saw my name in the last sub-story tu. kekeke. walaupun nickname dia 'Cut' but pakcik ramlee always write the full name which is Cut Asmidar. woo woo~ nama tu kan jaranggggggg sangat orang guna dalam sesebuah cerita. Ali Setan je kott ada nama tu. hahahh. maybe sebab Asmidar Vokal tu kott yang naikkan nama tu. Zzz, tu pun nak bangga ke as -.- mianhae


back to the story, here are the title of the sub-story,

1. Bunian
2. Culik
3. Cinta Matiku
4. Sang Kancil
5. Cut

the best story is 'Bunian'. as gelak sorang2 sebab semua yang as fikir masa mula2 baca cerita tu rupanya salah. rasa macam kena game. tak faham? baca dulu, then you will understand apa yang as cakap tadi :) nak sinopsis takk? beli sendiri novel tu :p ngehh ngehh serius tak menyesal sebab karya dia menarik sangat sangat!


benarkah kita bermimpi dalam nyata? dan bernafas dalam igauan? atau sebenarnya kita berada dalam relung mimpi yang dicengkam igauan? berlapis-lapis sehingga sukar mengenal pasti antara realiti dan fantasi?
#Aku Bercerita RAM

♥ Don't forget to smile ♥

NEW LOOK!


annyeonghaseyo, meyyda imnida


okay, so now this is the new look of my blog. tepuk2 :D no more template lama. now I'm using blogskins and it is awesome! the skins there are really cute. rambang mata kott nak pilih. woo woo~ dah lama nak guna. tapi atas faktor2 sayang template lama and tiada masa nak edit2 blog ni, bertangguh la niat nak belajar kan kann. alang2 tengah menganggur ni boleh la curi masa sikit nak edit and study blogskins ni. tak susah sangat sebab dah lama apply kat private blog. kekeke


actually, dah fed up sebenarnya nak ber'blog' ni sebab macam tak tahu nak tulis apa dah and boring dengan template lama tu. tapi rasanya bila dah tukar wajah blog ni, rasa macam semangat berkobar-kobar pulakk. haha jangan hangat2 tahi ayam dah la as oiiii. just wait and see. rajin, update. malas, bye2 :p


say byeeee to this :)



♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa