Friday, February 1, 2013

Aku Bercerita


annyeonghaseyo, meyyda imnida


siapa minat Ramlee Awang Murshid angkat tangan! hehehh just wanna share one of his new novel yang as beli haritu. AKU BERCERITA. okayy, sangat best. tak terlintas langsung jalan cerita dia. cerita dia tak klise macam kebanyakan novel cinta yang ada. it's just awesome. banyak persoalan yang ada dalam setiap cerita dalam novel tu. ada 5 sub-story in 1 story. errr, faham ke? ._.


as sangat2 terharu bila i saw my name in the last sub-story tu. kekeke. walaupun nickname dia 'Cut' but pakcik ramlee always write the full name which is Cut Asmidar. woo woo~ nama tu kan jaranggggggg sangat orang guna dalam sesebuah cerita. Ali Setan je kott ada nama tu. hahahh. maybe sebab Asmidar Vokal tu kott yang naikkan nama tu. Zzz, tu pun nak bangga ke as -.- mianhae


back to the story, here are the title of the sub-story,

1. Bunian
2. Culik
3. Cinta Matiku
4. Sang Kancil
5. Cut

the best story is 'Bunian'. as gelak sorang2 sebab semua yang as fikir masa mula2 baca cerita tu rupanya salah. rasa macam kena game. tak faham? baca dulu, then you will understand apa yang as cakap tadi :) nak sinopsis takk? beli sendiri novel tu :p ngehh ngehh serius tak menyesal sebab karya dia menarik sangat sangat!


benarkah kita bermimpi dalam nyata? dan bernafas dalam igauan? atau sebenarnya kita berada dalam relung mimpi yang dicengkam igauan? berlapis-lapis sehingga sukar mengenal pasti antara realiti dan fantasi?
#Aku Bercerita RAM

♥ Don't forget to smile ♥

NEW LOOK!


annyeonghaseyo, meyyda imnida


okay, so now this is the new look of my blog. tepuk2 :D no more template lama. now I'm using blogskins and it is awesome! the skins there are really cute. rambang mata kott nak pilih. woo woo~ dah lama nak guna. tapi atas faktor2 sayang template lama and tiada masa nak edit2 blog ni, bertangguh la niat nak belajar kan kann. alang2 tengah menganggur ni boleh la curi masa sikit nak edit and study blogskins ni. tak susah sangat sebab dah lama apply kat private blog. kekeke


actually, dah fed up sebenarnya nak ber'blog' ni sebab macam tak tahu nak tulis apa dah and boring dengan template lama tu. tapi rasanya bila dah tukar wajah blog ni, rasa macam semangat berkobar-kobar pulakk. haha jangan hangat2 tahi ayam dah la as oiiii. just wait and see. rajin, update. malas, bye2 :p


say byeeee to this :)



♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa