Tuesday, May 7, 2013

Hidden Meaning

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

just want to share something interesting here. satu gambar yang mempunyai makna yang sangat mendalam. orang yang banyak berfikir je rasanya boleh menafsirkan gambar2 ni dengan betul2 tafsiran yang sangat bermakna, krik krikk, ayat apa tu -.- as sertakan sekali pendapat orang2 yang cuba menerangkan gambar ni. as amek apa yang as rasa terbaik aje ;) okay, let's check it out.

dia boleh keluar dari kegelapan dan tempat yang berada sekarang. tapi dia bertindak kurang bijak dengan mengendahkan peluang yang ada tu.

bagi yang mengamalkan freemason *kalau tak tahu boleh google mereka percaya akan ada kewujudan dajal yang akan membantu mereka suatu masa nanti sebab tiang tu merupakan lambang kepercayaan mereka.

lagi satu pendapat tentang gambar ni, tiang tu hidung pinoccio yang menunjukkan penipuan yang sedang dilakukan oleh kerajaan yang mentadbir sebab bangunan belakang tu dikaitkan dengan bangunan pemerintah kerajaan.

orang2 kaya akan terus hidup dalam kesenangan dan kemewahan sedangkan orang miskin perlu bekerja keras setiap hari untuk menampung hidup mereka.

fakta yang direka-reka oleh orang2 barat akan mempengaruhi seluruh manusia yang mahu mengenali ilmu. jadi mereka memutarkan fakta untuk menunjukkan bahawa negara lebih hebat dan bijak. sedangkan ilmu yang dikeluarkan adalah dari para ilmuan islam.

mereka boleh mereka-reka cerita dan juga merancang agenda dan misi yang mahu mereka kecapi. sebagai contoh, peristiwa 11 september. itu adalah rekaan mereka semata-mata ingin penduduk dunia menyalah anggap orang islam sebagai terrorist.

orang bawahan akan dikerah bekerja oleh oran atasan mereka..

merupakan antara unsur pengkhianatan.

orang bawahan tidak layak bermain dengan orang atasan. orang bawahan hanya layak sebagai orang suruhan mereka.

mereka mahu mengawal dan menakluk dunia. impian mereka adalah untuk memerintah dunia mengikut cara mereka sendiri.

orang miskin perlu bekerja keras untuk memberi faedah kepada mereka sedangkan mereka yang duduk di dalam rumah itu bersenang-lenang. orang bawahan memberi kekayaan kepada orang atasan sedangkan orang bawahan itu yang bersusah-payah.

dalam diam, mereka mahukan kehancuran terhadap sesuatu bangsa tersebut. mereka menggunakan cara yang paling halus sama ada secara sedar ataupun tidak.

sumber : S I N I

interesting kan? setiap orang ada pandangan sendiri tentang gambar2 ni. as pun ada pandangan as sendiri. pendapat yang as tulis kt atas tu, bukan dari as taw. dari komen2 yg orang lain bagi :) ada yang sama dengan pendapat as,ada yang tak. ada yang as tak tahu nak komen apa pun. haha as tak mempunyai pemikiran yang sesuai lagi untuk tafsirkan gambar2 ni. jawapan yang sebenar, as sendiri tak tahu. yang pasti, orang yang hasilkan gambar2 ni, ada makna yang tersurat dan tersirat yang dia nak sampaikan. and dia sangat genius!

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa