Friday, March 18, 2011

goodbye :'(

annyeonghaseyo and hello
♥ assalamualaikum 


yeahh , goodbye sudaa . kejap je kan as bebas ? lepas ni kene duduk diam diam dalam penjara . keluar pown due minggu sekali je . stakat pekan baling je pegi =='


esok !
as dah nak bertolak dari sini ke sinunnnnnn . huaaa ~ dah la homework x siap lagi . ape na jadi nihh wehh T.T habes as kene tibai dengan cikgu :p haha . x mungken !! cikgu hanye akan maki dan rotan di tangan je . tu pown kalau cikgu tu garang . kalau cikgu baik ? yeayyy ! xD


hahh , time dh dekat na masuk ni pulak badan as buad hal . pegi panas tibe tibe ==' time awal cuti x nak panas pulak . haishhh . dh la kat sane x cukup rehat . bile nye na normal badan ni . hope suhu badan as jadi 37 darjah celcius balik cepat cepat

ehh !


tu tuuu . yang dalam kotak tu . hee .. maaf yehh . as x sempat na buad award . masa x mencukupi ditambah dengan ketensionan melampau membuadkan niat as terbantut di situu . huhuu . maybe next time untuk follower yg ke 150 kott as meneruskan niat . hehehh *niat je tuu . macam la ade yg na follow kan kan ?


errrr , tu je kott . as x larat dah na taip panjang panjang . peningggggg @.@ berpinar mata den . haha


soooooo ..
goodbye alls . termasuk lah lappy , handphone , facebook , my comel blog *wah ! nama baru :p , smkcj students especially 4 amanah .. huaa ~ rindu rinduu .. x jumpe lagi classmates yg happening cam korang taw x . farish , rin , azra , sab , syahirr , and many many more . jangan lupe kite di sinunn yehh :'D
*over =='


F4 !!
saranghae ! mmuahh mmuahh 


annyeonggggg :')

♥ Don't forget to smile ♥

Tuesday, March 15, 2011

Quizzes Tyme By Miss Wunny

ohh , again . haha . bape kali daa as na post hari ni =='
ekceli ni post untuk melunaskan hutang yehh . huhh , hutang ?


hee . tak la . kawan blogger as , miss wunny tag as untuk join quiz yang dye create ni . dah lame kott as kne tag . tapi na buat macam mane . as tak dapat online hari tuuu T.T


hah , sila ambil masa anda untuk read read sini
copy paste aje :D

Introduction
Hye all...arini cy nk wat satu permainan y bertajuk 'Quizzes Tyme"
Visions & Mission 
Lebih mengenali para blogger n mendapat kenalan baru ^^
Ingredient
Dlm Quizzes Tyme,cy akan bg 10 soalan n jawab la soalan tu dgn jujur ye...
Cara-caranya
1. Follow blog MiSs WuNny..but its up to you laa..kalo xmo pn xpe..ikut seikhlas ati la ye...
2. Bwat 1 entry y cm cy bwat ni..ambikla gmba entry ni n link kn ke blog cy..bkn ape..spy sng kwn2 kite nk join..jgn lupe mention name cy skali spy senang cy nk bace jwpan2 kowg..bwat y very simple pn bleh...
3. Ambik soalan y diberi n jwb la dgn seikhlas hati...=)
4. Tag sekurang2nye 3 owg fren tok kite same2 bkenalan ngan dowg...pastikan dowg tawu
5. Kalo da join,wajib tinggalkn link kt my comment
Sekian..itu sahaja syarat2nye
nahh , the first question is ....
jeng jeng jenggg

1. Nama penuh korang sebijik macam dalam i/c and surat beranak ?
    my full name is Nurul Asmidar Binti Norozi  :)

2. Ape erti di sebalik name tu ?
    nurul :: cahaya
    asmidar :: x dapat di kenalpasti =='

3. Nama kelas korang mase drjh 1 and duduk sebelah sape ?
    kelas 1 Ehsan . duduk seblah hantuuu . haha . x la . tak ingat T.T

4. Ape tabiat 'wajib' yg ade dalam diri korang sampai sekarang ?
    tabiat wajib ? urmmm , ape ehh .. entah la . heee ~

5. Kenape tabiat tu wajib pulak ?
    errr , na jawab ape nih ? haha :p

6. Ape barang yang korang idam2kan tuk dapat sebelum raya ?
    barang ? ar , nak duit banyakbanyak ! *huhh , bole ke macam tu ? =='

7. First time ggi korang patah mse umo brape and ggi yang mane ?
    Huii huii , mencabar minda tul soalan nihh . haishh .. as x ingat la kakakkkk . uhuk
    uhukk :'(

8. Sweet memories dgn boyfwen / girlfwen / bestfwen ? (choose 1)
    choose 1 je kan ? hee
    bestfwen :: byk gile kott kenangan f4 . yang paling sweet of course la time ktorg spent
    time same same . bile kitorang hanye berempat and x de orang kacau . setiap saat
    merupakan sweet memories bagi as :'D
    *macam salah jawab je ==' pedulikk ! :p

9. Bile tarikh korang start buad blog ni ? syg x blog korang ? sbb ape ?
    tarikh :: 27 november 2010 . baby lagi blog as nih . hehe . ehh , of course la sayangg !
    penat edit bagi comel , kemas , ringan . kesian taw blog ni kene diet . ==' sayang sangat
    sebab banyak mnde as share kt sini . nanges kat sini , happy pown kat sini :p

10. Markah untuk kuiz ni ? (1~5 markah)
      4 markah :D

uhh , oke oke . na kene tag tige orang . sooooo ,

FARAH NADHIRAH
AMEERA
FARAH FARHANA
sila ambil ye ^^

♥ Don't forget to smile ♥

gathering F4

annyeonghaseyo and hello
♥ assalamualaikum 

*gamba lame =='

15 Mac 2011 , Selangor - hari ini empat sahabat baik atau nama saintifiknya , F4 mengadakan sebuah pertemuan di sebuah rumah teres milik bendahari kumpulan tersebut di Taman Cheras Jaya , Balakong . sekian , berita dari bernama .
tetttttttt ~ *apa kau rapu tu syaitoooooon :p


mari kembali ke pangkal jalan ye anak anak ku sekalian . hohoo


okay , as just na share saat saat gembira as bersama kawan kawan rapat as or lebih senang as panggil f4 je lah ye . hee . kitorang dah selesa menggunakan nama tu . boleh jugak ktorang na perasan hot macam f4 dalam boys over flower tu . wee ~ gedik tak gedik tak ? haha


tadi lebih kurang pukul 9.30 dyorg sampai depan pagar rumah as . time tu as baru je habes mandi . tak sempat na buat pape lagi dyorg dah sampai ==' ohh , rumah as x de orang pagi tadi sebab mama , ayah and adik pegi hospital . as sorang je tinggal di rumah :D


dah sampai tu , as campak dyorang masuk bilik and as buad ape yang patut dekat tamu (sapu + mop) . dh habes sume , sembangsembang , gelakgelak , ktorang pown pegi dapur goreng keropok ikan samasama . hee . siap goreng , lepak dalam bilik . makan sampai kenyang .


x cukup keropok , ktorang masuk dapur balik . goreng nuget pulak ! yeayyyy ! haha . sedap kott makan nuget panas panas walaupun sorang dapat due jehh ==' kedekut nye tuan rumah ni . haha


dh habes slot makan , ktorg main edit edit gamba . prasan tak profile pic as and meer same jenis ? hee . so tadi ktorang edit gmba untuk alia pulak . tengok tengok !


yang ni alia punye . ayuuuu :D
*klik gamba untuk terbang ke facebook alia ^^


yang ini meer punye . comel kan ? :D
*klik gamba untuk terbang ke facebook meer ^^


yang ni of course la as punye kan . haha . aneh uhh =='
facebook as ? tu ade kat tepi tuu . hee


ehh , mane lagi satu ? farah ? haha . benci uhh farah . dye x nak buat macam ni . haishh . kitorang dh semangat dah letak kat profile pic =='


hahhhh , sedih ni . lepas ni tah bile la pulak kitorang na gather 4 lagi . ahad ni sume na masuk jail balik . huaaaa ~ T.T

tak nak duduk asrama boleh ? hee ~
tataaaaa ! ^^

♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, March 13, 2011

ahh ! hitam la kulit as nanti T.T


annyeonghaseyo and hai !
♥ assalamualaikum 


wiuuuu , firstly na says thanx sesangat kepada follower ke 100 blog meyyda neyh . ecehh , meyyda . haha :p



ada awards menanti . sabar yehh . tunggu as rajin na buad award . ngee ~


hahh ! tertanya tanya gambar hotel mana as tempek kat atas tuhh ? haha . no laa . itu bukan hotel yehh . itu bahagian depan MRSM PENGKALAN HULU . hohoo . thanx uncle google kerana bagi as gamba yang sangat comel itu walaupun nmpk macam terlebih edit jehh :p


okay , homework yang tinggi menggunung tu baru satu je siap . yang lain belum lagi . tapi jari ni dah gatal dah na menaip . ape boleh buad . layan saja lahh . wee ~ minggu depan kene marah padan muke kau as . haha


let's start !
first day kat sane , waktu malam ade taklimat kat seminar room . ketua warden kitorang , cikgu nasrun aka mr yun yg bagi taklimat tu . dye story la semua peraturan maktab and denda yang akan dikenakan pada siapa yang langgar . and bla bla bla , dye cakap rugi ktorang tak dapat yang first intake punye sb bnyk mende kitorg terlepas .


huhh , minggu orientasi and minggu aktiviti . dyorg masuk tak belajar terus . due minggu dyorg boleh main main , relax relax . as , masuk je terus belajar . huaaa ~ sadis nyehh .. T.T


habes taklimat , mr yun bawak kitorg tengok klas masing masing . as tak masuk pown . segan ~ ngee .. tengok dari jauh je . esok tu baru masuk . masuk masuk je , orang first tegur as adalah chep and the geng ! hohoo , chep ni jenis yang banyak cakap . suke suke >.<


and bla bla bla .. malas na story secara terperinci . tak menarik pown =='
hahhh , ni mungkin menarik . hee .. *prasan jap as jumpe aynn yiyien !! hahah . terkejut gile time nmpk dye dalam surau . as ingat kan x dapat jumpe dye kat sane sebab sane kan besar . huu


and and , yang amat mengejutkan lagi adalah as jumpe dengan kawan sekolah rendah as time SEM kat PSP . siapakah ? hee . nama dye amsyar .. kenal ? mesty la tak kan kan . hee . kawan kawan dye je kenal dye . heyy ! of course la =='amsyar kelas 404 , aynn kelas 403 . so , kitorang lain lain kelas yehh .


urghh , rase nye as dah tersalah story nihh . niat na story mende lain . haishhh . alang alang dah niat tu , mehh le baca lagi ye wahai teman teman kuhh . ngee ~ berasap mata korang baca post nihh . penuh tulisan macam teks sejarah form 4 ! :p



ehh , kenapa lencana polis ? haha
ni nak habaq nihh . as yang tak pernah berkawat sebelum ni , daftar unit uniform kadet polis kat mrsm . what ?!! gile ke ape ? haha . na buat macam mane . terpaksa .. huu . niat na masuk pengakap lagi . tapi , apakan daya . pengakap hanya untuk pelajar putera je . uhukk uhukk .. :'(


kadet polis ni memang as teringin na masuk time form 1 dulu . tapi tapi , kalau baru masuk time form 4 ni , apa yang as boleh buat ? da la tak gheti kawat langsung . macam mane ni ? wehh , hitam muka den nanti . huaaa ~ tak suke


dah la permainan masuk olahraga . setiap kali  perjumpaan kene lari naik bukit , turun bukit . almaklumlah , maktab tu kan kat atas bukit . kalau lari pagi pagi tak pe la sebab pagi sejuk .. ada kabus lagi . petang ? panas laaa . huu


persatuan ?
haha .. persatuan ni best ! siyes nihh . as masuk persatuan nasyid . haha . dah lama tak nasyid . teringat pulak time skolah rendah dulu . tiap tiap tahun nasyid . tapi kannnnn .. agak frust sikit sebab as na masuk kelab lain . tapi kelab tu dah penuh . nak tawu tak kelab ape ?

*pic credit to uncle google

KELAB BAHASA KOREA !
huaaaaa !!! frust nyehhh . kelab tu dah full . tak de tempat untuk as .. :'(


okay , tu je kott . dah panjang dah post nihh . na sambung buad homework ! yeayyyy ! haha =='

♥ Don't forget to smile ♥

Saturday, March 12, 2011

as dah balik ! yeayyy !!

annyeonghaseyo and hello
♥ assalamualaikum 


hoyehh hoyehh ! finally . setelah 2 minggu berada di asrama , balik jugak as kt rumah . dapat online . dapat relax relax . dapat makan banyak banyak . dapat tengok tv . dapat main handphone . dan dapat segala dapat dan macam macam lagi la . huahuahua .. apakah yang cube disampaikan oleh as di sini ? jawapannya ...
ENTAH =='


okay , tersangat la banyak story yang as mahu story di sini . tak tahu na mula kat mane . haha , agak kekok untuk berblogging pada petang yang mulia ini . due minggu tak dapat online . uhuk uhukk T.T ayat pown dah jadi tepah semacam . naik bulu roma nihh


hahhh ! okay , baca bismillah . as na mula ni . hee
firstly , na share nama roomates as . satu bilik , 8 katil . so , akan ada 7 nama di sini . hee . *gile kau as ==' first , katil sebelah as (katil 1) , KAK FARA (katil 2) . due katil lagi , KAK ALISYA (katil 3) and SITI (katil 4) . 4 katil di ruang sebelah , KAK DIHA (katil 5) , KAK A'AN (katil 6) , KAK TEHA (katil 7) dan AINA (katil 8) .. ^^ *boleh see see pic di bawah



see , ade lime 'kak' di situ . means , roomates as ramai form 5 . siti and as form 4 . aina form 3 . ehh , ekceli aina form 4 jugak . tapi , disebabkan perkara yang tidak dapat dielakkan , aina terpaksa blajar subjek form 3 tahun ni .. okay , lupakan :)


kelas as ? 406  :)
haha , aneh tak name kelas ? nombor je . kat sane ade 401 sampai 408 . so , as kelas ke 6 lah kan . tak pe .. kat sane semua students pandai pandai *kecuali as . x de beza pown nombor kelas tu . hee


first classmates ?
mule mule masuk mrsm tu , first classmates yang as kenal adalah nabil . sebab ? dye yang jage kaunter amal islami time as daftar hari tu . muke dye senang na ingat sebab ala ala ustaz gituhh . dah la ade janggut =='


first roomates yang as kenal ? siti ..
sebab ? dye pown student second intake . so , kitorg masuk bilik same same . bile mama and ayah masing masing dah balik , kitorang pown mulakan sesi berkenalan sama sama . hahahh . anehh ==' ohh , siti ni kelas 407 and tersangat sayang pada boyfie nye iaitu , TAEMIN . what !! boyfie I la tuhh :p


kehidupan asrama ?
best dan memenatkan . huhhh , letih la duduk asrama . macam kem . time clear block , ade kakak form 5 kira 10 sampai 1 . lambat , kene tulis name ! haha .. as x pena lagi kene . tapi kalau lambat tu , memang selalu lah kan . walaupun aras bawah =='


baju ?
ahahahaaa , dengar cite , meer and fara kene basuh baju manual . ish ish ish .. kesian noh hangpa . cek basuh baju ari ari hanta dobi . yang kecik kecik je manual . wee ~ tak perlu berpenat lelah basuh baju . hohoo


homesick ?
of course !! but ! as nanges senyap senyap je . hee . orang lain tak perasan pown as nanges . satu hari je as nanges gile gile . dah la time PREP malam as nanges . haha . naseb baik malam . kalau prep petang ? haishhhh , maluu maluu ..


okay , sambung story .. as nanges gile gile tuhh lepas seminggu as ade kat sane . haha . memang terasa gile gile time tuhh . tak tawu kenapa . tibe tibe rase na nanges . huu T.T thanx kak fara sebab kasi as gune phone akak malam tu  :)


ohh , cukup . sampai sini dulu . terlalu banyak kalau na story semua sekali dalam 1 post . larat na baca banyak banyak wahai anak anak ku ..? *wahhh , rindu kat chep ! >.<


sebelum as melabuhkan tirai merun ni , na bagitau yang as frust sangat tak dapat online 3 days before bertolak ke pengkalan hulu hari tu . huuu .. sedih taw ! boleh pulak internet buat hal time tu . uhuk uhukk T.T


hahh ! tunggu next post taw !!! ^^

menggedik depan cermin =='

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa