Thursday, February 14, 2013

Kembara CNY

annyeonghaseyo, meyyda imnida

wuu wuu, penat merantau jumpa sedara cina masa tahun baru cina hari tu. first time rasanya as pergi rumah diorang yang dekat pahang dengan ipoh tu. salak south dah selalu pergi sebab dekat :) hee. hari ahad as pergi Pahang. pergi 3 beradik je ikut sedara yang lain sebab mama dengan ayah ada hal kat rumah. nasib baik abang boleh drive. dia lah jadi drebar as dengan adik. hee. seronok sebab hari tak panas. mendung je memanjang. rumah tu pulak ada kebun sayur2. dah rasa macam kat Cameron pulak. siap petik2 lagi sayur bawak balik. haha


ini suasana di pahang. ramai kan bila campur family sana dengan family sini. tu pun bukan semua ada. ramai lagi takde. kalau semua ada, penuh gamba. opah as yang duduk sebelah nenek yang pakai baju pink tu. comellll kan opah ^^ okay, tak nampak sangat sebab kecik -.- ni rumah adik opah as. tapi as pun tak pasti mana satu adik opah. baju pink tu la kott. ngee~

then hari selasa, plan asalnya nak pergi rumah dekat salak south je. lepas tu terus balik. alih2 jadi lain pulak. haha. lepas salak south tu, kitorang semua gerak pergi ipoh then singgah teluk intan. ohh, kali ni mama dengan ayah ikut sekali :)


semua tengah pandang kamera lain. haha. yang cina tu aunty kitorang sepatutnya. tp macam krikk krikk je nak panggil aunty sebab umur macam lebih kurang je. hee kakak dah la kan. ini dekat salak south. tak ramai sangat sebab memang tak ramai masa ni. huhh? :o rumah ni adik perempuan opah punya. muka sebijikk macam opah. hohoo

then dekat Ipoh pergi rumah uncle Ben. dapat makan pizza free~! hee. as makan dua keping je punnnn. adik dengan abang as makan sampai 3 keping kott haha. seronok kat sini sebab adik lelaki opah tu banyak cerita. dia ada tunjuk gambar mak opah masa muda2. at least as dah faham sikit la pasal gambar tu sebab dah ada orang upload kat fb, tapi as tak kenal siapa dalam gambar tu. tak tahu langsung! rupanya2 adik beradik opah dengan mak opah. hee

selesai di ipoh, kitorang ramai2 gerak pergi Teluk Intan, rumah sepupu as yang baru je lahirkan baby yang comelll. baby boy. nama dia Muhd 'Aisy Afham. wooo, terkenang kisah lalu. haha ;p mianhae~ lepas makan2 semua, balik lahh ke rumah masing2. dah la tak mandi sepanjang hari. as mandi nak dekat pukul 1 pagi kotttt -.- bayangkan betapa tak selesanya haishhhhh


itu baby dengan mak yong as :) nyenyak je dia tidur. seronok jadi baby ni. semua sayang kan kan kannnn ;D uhh, teringin nak ada baby. woo woo~

soo, conclusion, seronok ziarah sedara mara. sekali sekala apa salahnya kan. diorang pun selalu je datang rumah opah time hari raya. sayang sangat kat kakak diorang ni. hehe comell je. ang pau pun dapat. senang hati ;p walaupun diorang tak dapat nak masak2 untuk kitorang, janji semua happy dapat jumpa. and diorang tersangat lahh ramah dan baik hati. happy go lucky lagi. hehe

p/s malam tadi mimpi dapat result SPM straight A's! gembira bukan main. lepas tu tiba2 terjaga, and rasa macam nak nangis bila sedar yang semua tu mimpi jee. isk iskk. ada maksud tersirat ke mimpi tu? ;O hmmmm

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa