Wednesday, February 23, 2011

kenapa tak boleh T.T

annyeonghaseyo and hello !
♥ assalamualaikum 


huarghhhh , ngantuk nihh :'O penat pown ade jugak . tapi tangan ni terasa gatal pulak na menge'post' malam ni . jom pakat cubit tangan ni ramai ramai bia lebam lebam nanti . haha =='


ehh , tadi kan , as PONTENG sekolahhhh . bukan sebab malas yehh . cop cop , malas pown ade jugak tadi . hee . tapi tak mungkin sebab malas je as tak pergi sekolah kan . tak de nye mama kasi


tadi as pegi klinik kesihatan batu 9 . buat medical check up . pagi pagi lagi mama as kejut as sebab nak cepat . mengantukkkk T.T


dah sampai sana , amek nombor then pegi makan dekat kedai yang berdekatan . makanan dye ? 'sedap' gile wehh ! tak puas makan . huu

*pic ehsan dari uncle google

dah habes makan , jalan kaki balik pgy klinik tu . tunggu giliran jumpe doktor , buat xray . medical check up tak bole buad pagi sebab manusia di sana teramatlah ramai . penuh sampai tak cukup kerusi . kesian nenek and atuk comel yang tak dapat tempat duduk *ade ke =='


then , pegi lah tesco kajang . beli barang barang yang patut . and bla bla bla . sangat tak menarik untuk diceritakan di sini . silap silap ade yang tekan butang kaler merah di sudut belah kanan nunnnnn di atas sanaa :D

*pic ehsan dari uncle google

ohh , petang tu time medical check up , biasa la kan . mesti ada ujian air kencing . erghhhh , as tak suke ujian tu . sebab ? as tak selalu kencing . boleh pulak tadi as langsung tak de rase nak kencing =='


lebih kurang sejam lebih jugak la as duk cangkung dalam toilet tu . gile laa . tensyen wehh tensyen ! haha . ayah as siap beli kan teh o ais untuk as sebab nk suhh as kencing . dah la sejuk gila air tu . kesian tekak as mengalami kesejukan melampau


tapi kenapa ?? kenapa tak boleh jugak ?! haishh . as dah fed up dah tadi . haha . lastly baru la boleh . alhamdulillah ^^


ohh , okay . geli tak topik as hari ni ? aneh tak ? mengada tak as story mende ni ? haha . arasso .. aneh , pelik , tepah *tah pape , dan perkataan yang sewaktu dengan nye . hahahh


adiossss =='

♥ Don't forget to smile ♥

Tuesday, February 22, 2011

Alhamdulillah ! tangisan bertukar kegembiraan :)

annyeonghaseyo and haiiii !
♥ assalamualaikum 


setelah sekian lama as berdukacita , finally ! hahahh , ni la yang as mahu . alhamdulillah . dapat juga akhir nya . oke oke . tak nak lengah lengah lagi . mari tatap gamba di bawah ^^



aww ~ itu nama saya >.<


haha , masih dalam kejutan ni . huu . berakhir sudah penantian as selama ni . wahh , gamsahae MARA ! sudi jugak amek as walaupun ukkm hari tu teruk gila as buad ==' nak tahu ape as buad mase ukkm tu ? klik SINI xD *mengong uhh masa tu


perasaan as sekarang ?
entah la . rasa macam campur campur . happy ada , sedih ada , takut ada , macam tak nak pergi pun ada . hahahh . tapi tak mungkin as tak pergi kan . susah tu na dapat tawaran . walaupun jauh , as tetap akan pergi !


tengok tengok ! jauh tak ? haha . ohh , pengkalan hulu di perak ye kawan kawan . bukan kelantan . dye dekat dengan sempadan kelantan je . tapi hakikat nye masih jauh sikit dari kelantan . okay , whatever ! =='


huaaa ~ minggu depan dah na kena daftar , barang sume tak siap lagi . baru tahu semalam kott . ape ni ? lambat nye notis . uhukk uhukk . hope as dapat setel kan sume urusan pindah sekolah ni cepat cepat


hahh , ni yang paling penting ni . sebab utama as post hari ni adalah kerana as nak ucap terima kasih sangatsangat kat SEMUA yang support as time as sedih sedih dulu . terutama sekali AZRA . komawo chingu ya ! nasihat anda amat berguna :')


okay , tu je kott . ohh , ni bukan post terakhir as taw ! hee , maybe as akan post lagi lepas ni ^^

♥ Don't forget to smile ♥

Saturday, February 19, 2011

I'm crying :'(

assalamualaikun and hello !


hurm , it's hurt to know that someone you really love gonna leave you alone and alone for 2 years ! yes , only 2 years , but knowing that fact will make you cry all night long . and it's happen to me . omo , can you imagine how my heart right now ? it's broken !


i really can't stand this . huaaa ~ letih la nanges . bengkak bengkak dah mate . lemah dah badan . patah dah semangat . macam mane as nak terus kan hidup as tanpa mereka mereka yang sangat memahami as ?
macam mane ? macam mane ?! :'(


pedih bila bayang kan lepas ni as akan jadi sebatang kara kt sekolah . tanpa bestie yang sentiasa menceriakan as . buad as gelak x hengat dunia . tolong as time bahasa inggeris . dengar masalah as .


as tak mampu . as lemah . as lembik . as tak kuat . macam mane ni ? :'(

♥ Don't forget to smile ♥

Thursday, February 17, 2011

kpop online radio


annyeonghaseyo and haiii !
♥ assalamualaikum 


wahhh , best nye hari ni .. cikgu fizik tak datang tadi . bole balik awal ! homework ? uhh , saya bebas . homework sikit dan tidak tinggi menggunung macam semalam . yeayyy !! *hahah , stakat kan =='


kesempatan balik awal hari ni digunakan oleh as untuk berblogwalking yehh . hohoo ...


tadi mase as tengah sedapsedap baca entry kpop , as jumpa satu link nihh . kat mane ? kat entry NI . as bace entry tu sebab dye letak gamba nihh

free image hosting
*picture credit to Korea Precious

hahahh , excited sangat na tengok stage ni . halaa , nak pergi  ss3 !! tapi tiket mahal . tak mungkin mama kasi . huu


 link ape yang as jumpe ? heshh , x saba betui hangpa ni nohh . hehe .  link kat bawah ni la yang as jumpa
KPOP RADIO
klik klik ! cepat ! kalau tak klik , as sekeh banyakbanyak . nakkk ?! hee


dah klik ? bagus bagus ..
dengar tak lagulagu korea sedang bernyanyi nyanyi di speaker lappy or korang punye speaker mane mane je la . hehehh


best tak best tak ? as pun baru tahu ada mende ni . sebelum ni tak taw pun . kamsahamnida Korea Precious ! first time ni as dengar radio online . ehh , lupe na bagitaw nama radio tuu . hee *padahal dah ade kat atas kan =='


nama radio tersebut adalah IZAZISHMA'S RADIO . macam jepun kan name ? tapi lagu korea =='


ohh , tu je kott as nak share hari ni . stakat sikit je pun . hehe . komawo sebab sudi baca blog yang tah pape ni ==' kehadiran anda sangat sangat dihargai ! >.<


♥    annyeonggggggg ! ^^  

♥ Don't forget to smile ♥

Monday, February 14, 2011

komawo ! saranghae

annyeonghaseyo ! hello hello
assalamualaikum 

firstly , nak ucap thank you sangat sangat kepada owner blog ini
MY SOUL 닉 쿤
iaitu nabila .. hee . kenapa ? sebab nihh


ahha , tu baru post punye title laa . see down here


*tengok tengok ! second tuhh . wee ~
aww  tenkiuu nabila ! wahhh , x sangke blog as pown ade . hee . dah la post aneh je dalam blog as nihh . komawo dongsaeng ! mehh sini nak kish banyak banyak . mmuahh mmuahh ! >.<


ouhh , nak tawu tak . tak sangke uhh . my bestie punye blog pown tersenarai dalam post tuhh . ececehh , terkembang sebentar as and bestie as . ngee ~ tak caye , tengok nihh


hee , tenkiuu nabila . saranghae


sudahhhh . tutup story tuu , bukak story baru . hee *ekceli post tu na tulis semalam , tapi sebab malas lagsong x buad . haha xD


tengok tengok !


*malas nak scan =='
ape tuu ? ntahhh . haha . dah tengok , tawu sendiri lah yee . hee
oke tak oke tak ? ade orang bagi kt as  wee ~


hahh , ade lagi satu laa . dye x buad untuk as sorang je . untuk besties as pown ade taw taw !


*ni farah yang scan sebab dye pegang gamba ni
cantik takkkk ? *gaya eric leong gamba alia siyes jadi ! sebijik kott mcm dye . gamba as kt atas tu comot kan ? hehe . tapi x pe . susah kott nak lukis sume nihh . as pown x mampu


ohh , kalau nak tawu , gamba gamba di atas dilukis oleh **** dengan bantuan umi (mama) yang di sayangi . hehehh .. tenkiuu **** .. mmuahh mmuah ! 


as ingat na laminated kertas tu . hee , kenangan kott >.<


p/s  salam maulidur rasul semua ^^

♥ Don't forget to smile ♥

Saturday, February 12, 2011

blue blue blue

anyyeonghaseyo !
assalamualaikum .. hee


ohh , mari terus ke topik pada hari ini . yeahh , blue blue blue . apakah ? ape yg blue nye ? haha . 'don't think no no yehh' .. ( hishh , jangan fikir bukan bukan ! :p )


blue yang as maksud kan di sini adalah kaler blog as nihh . hee . dari pink yang comel comel tuu , as beralih arah kepada blue yang cool cool pule . hee . oke tak oke tak ? ke pink lagi oke ?


ahh , bia la . kalau korang cakap x oke pown as tetap nak cakap oke ! penat kottt edit balik sume . nak cari code code tu lagi . dah la template designer macam aneh sikit tadi . banyak kali ulang mende yang same . jemu jemu ! x nak edit lagii . tunggu beberapa bulan kemudian pulak . hihii


ni pown header baru x siap lagi . wahhhh , gedik nye as . hari tu baru je tuka header . haishh . tapi header yang ni x lawa la dengan background biru .
terpakse .... *gedik kau ! hahahh :p


ohh , lihat background . hee . setelah sekian lama background tu dibiarkan kosong tanpa corak , hari ni dye dah dapat corak dah ! bintang lagii . hohoo . okay , tak de motif sebenar nye cite pasal background tuhh =='


ehh , tajuk blue , tringat pulak kat cnblue . hahahh

love love love .. everybody clap clap clap ! hahahh *lagu lame =='

ehh ehh , tengok katun chibi cnblue nihh

ahhhhh , comel gileee ! >.<


okay , sudahhh . as x de mende dah na taip . cukup sampai di sini . mengantukkkkkk . hari ni penat gile kott =='
*siyes ! post hari ni tah pape gile . haha

♥ Don't forget to smile ♥

Friday, February 11, 2011

maulidur rasul vs valentine's day

assalamualaikum n annyeonghaseyo ! ^^


haiii ! dah makan ? dah mandi ? gud gud . mehh mehh kite bace bebelan as ari ni . hikhik . tadi kan , tetibe je as rajin na blogwalking . and time blogwalking tu agak bnyk jugak la blogger kupas isu valentine nihh . ye la kan . 14 februari kan sinonim dengan hari kekasih tu . x mungken ade yang x tahu


nak dijadikan cerita lah kan . kebetulan pulak sehari lepas valentine tu hari maulidur rasul pulak datang menjelma . hohoo . cuba bayangkan malam sebelum maulidur rasul tu macam mane . ish ish ishhh


bukan nak kata ape lah kan . tapi macam dah jadi kebiasaan pulak , malam 14 or 15 feb je mesti ade kes kes maksiat dilaporkan . kan kan kan . setuju tak ? *aneh la as


hurm , nasihat mudah di sini . toksah la kite dok sambut mnde alah tu . x elok pown sebenarnye . dosa btambah ada laa . dah la dah banyak dosa ada .


jujur cakap , as dulu mase kecik kecik tringin jugak nak sambot mnde alah ni bile ade bf nanti . *berangan lebih xD tapi bile dah ade bf ni , x tringin pulak na sambot . haha . orang kate time valentine ni la kite nak beri penghargaan kt pasangan kite . layan baik baik , ikut cakap dye . werkkk ! :p


as rase hari hari kite bole hargai orang tersayang . same la macam kite hargai mama and ayah kite plus kawan kawan . x de beza pown kan . cuma mama dgan ayah tu ade hari istimewa dye . *hari ibu dan hari bapa soooo , apa kate kite sume pakat x yah sambot valentine nihh . hee


kan elok kalau kite hayati maulidur rasul tu elok elok . wah wahh , as ni pandai je nasihat kome kome nihh kan . diri sendiri pown x perfect . aigoo . xpe xpe , sekali sekala buad entry mcm ni pown best jugak kan . xde la orang cakap as ni asyek ingat kpop jehh . hihhi


cukup sampai di sini . assalamualaikum !
السلام عليكم
^^


p/s  YOU ! stop copying my blog ! annoying lahh . sume mende kau nak tiru =='

♥ Don't forget to smile ♥

Thursday, February 10, 2011

dia comel wehh !

assalamualaikum n hi !
ni hao ma ? ^^


hehe , cina sebentar . kenapa ?
hahh , ni yang na story banyak nihh . ehh , tak ! sikit je . hee . tapi sebelum tu as nak bgtaw yang minggu ni as bz sangatttttt ! huhh , letih minggu ni . na online pown trase malas . apatah lagi jari ni nak menaip untuk blog kayangan kesayangan ni . hohooo *tawu la xde sape peduli , saje nak bgtaw ! ngee ~


okay , strettt to da point lahh ye . toksah le kite dok belok belok lagi . mari mengikut jalan yang lurussss . hahh ! macam la ape =='


wehh wehh , na tawu tak . nak tak nak tak . nak la ehh . hee . semalam kan , fes time as cakap dengan tuttttttttt . hee . nama x boleh didedahkan di sini sebab as x dapat persetujuan dari si dia untuk meletak kan nama dan gamba beliau di sini . hahahh


siapakah dia ? ehemmm
kalau korang dah bace blog meer (bestie as) mesti dah tawu kan siapa dye . haha . klik SINI untuk tengok nama depan and nama panggilan dye serta kisah selanjutnye mengenai si dia . hohoo

kenapa as letak gamba nihh ? hee , ade la sebab dye .
ohh ye ! 'si dia' tu bukan orang melayu yehh . so , jangan fikir bukan bukan . dye bukan orang yg berada dalam hati as . *hati as dah dicuri wee ~


hahh ! ape yang penting di sini adalah
DIA SANGAT COMEL ! >.<
okay , di bold kan di situuu yehh . hahahh *as ! jangan gedik sangat lahh . kunk **** marah padan muke kau !


ohh , semalam kan , as kan , hee .. tak nak la bagitaw >.< *blushing


aaa , dah kott . story ade banyak . tapi x kan na sumbat sume dalam post ni je kan . ngee ~ lain kali sambong . tataaa !! ^^


p/s  boleh tengok blog kawan kawan as ni sebab story kitorang lebih kurang je sume . ngee ~
FARAH
AMEERA

♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, February 6, 2011

omo ! F4 lumpuh

salam and hye
annyeonghaseyo


firstly , boleh tawu ini siapa ?

itu itu . yang ade kotak senget kaler merah tu . siapa yehh ? kenape x tinggal link . susah nk jawab soalan anda =='  ohh , as buad chatbox mcm kt tepi tuu gune tutorial dekat SINI . boleh refer sane .. ^^ *as x gheti buad tuto , maaf maaf


okay , jom amek mood sedih jom . why ? hurmmm , lihat tajuk . f4 dh lumpuh ! tulang belakang dah pergi merantau jauh nun di selatan sana . sedih nye .. T_T  ohh , f4 di sini bukan f4 ni yehh

tapi f4 yang ini

ni la f4 . bestie as . ALIA , MEER and FARAH . leader kitorang adalah alia . tapi kan , lepas ni alia dah tak de . sedih kott . tiga tahun kawan . tibe tibe nak pisah . dah la jauh alia pindah , macam mane lepas ni ? tinggal ktorng 3 orang je kt skolah . dah tak cukup 4 . sebelum ni berempat je . pegi mane2 mesti cukup 4 .


huaa , alia ... kenapa mesti pergi . kenapa nak tinggalkan kitorang kat sini . lepas ni macam mane nak gile gile macam ni lagi ?




macam mane nak snap gamba same same lagi macam ni ?




heyy , sedih kott ingat balik kenangan f4 . banyak sangat kenangan manis . kan kan ? pegi kem sama2 , lawatan sama2 , sume same2 . tandas pown sama2 . hehe . hope alia tak lupakan kenangan manis bersama 3 . yang masam masin pown jangan lupa ! bia kenangan selama nye . reunion mase ade cucu nanti boleh sembang same same . hee


ohh , thank you alia sebab bagi kad kuning ni kat kite . hee

nanges kite bace kad tuu . thanx alia ! *benci pegi kait kejadian aneh di kh room , hahah


alia , baca sini .. luahan ikhlas dari hati kite ni taw

kite nak alia jaga diri elok2 kat sane . cari kawan elok2 . jangan bagi orang buli alia . kalau ade bgtaw 3 . bia kitorang serang bawak obor dan kayu ! hohoo . alia jangan lupakan kite taw taw . walaupun baru tiga tahun kite rapat gile2 dengan alia , kte rase macam kte dh kawan dari baby dah dengan alia . hehe
belajar elok2 taw . jangan sia sia peluang yang ade . kte nak alia berjaya di asrama . boleh jadi doktor dengan meer and farah . kite jadi pilot ! haha . mari naik kapal terbang , kite bawak 3 siar2 di langit . ohh , lagi satu . maaf kite x dapat bagi ape2 untuk alia , tak dapat luang mase dengan alia di saat2 akhir . kte x dapat peluk alia pown ! sedih tawuuu . hmm
thanx alia sebab sudi jadi kawan baik kite . thanx sebab sudi dengar masalah kite , belanja kite , teman kite , and macam2 lagi la . banyak alia tolong kite . sedih taw nak pisah dengan alia .. :'(

 
lepas ni x cukup 4 dah .. :'(


ALIA ! jangan lupa kitorang taw ! alia lupa , 3 serang dorm alia ! haha
heyy , lihat bawah

saranghae chingu yaa ! mmuahh mmuahh . sayang sangat alia ni taw ! ingat taw , jangan lupa kitorang di sini . hope alia happy di sana . 3 akan selalu ingat pada alia . harap alia pown begitu . kirim salam kat kawan baru ! hehe


tataa kawan :')

♥ Don't forget to smile ♥

Wednesday, February 2, 2011

FULL HOUSE :: mengimbau kenangan

salam , annyeonghaseyo and hello !!


hee , ape mimpi as ni tibe tibe nak post pasal full house hah ? dah lame kan cite tuu . kuno la as *==' . okay , nak bace , sila kan . x nak bace , halaaaaaa ... bace la . penat ni menaip ! hee , taktak . x nak bace x pe . dengar je lagu kat sini ehh . ngee ~


haa , siapa suke cite nihh , angkat kaki ! wahh wahh , ramai nye . hee . same lahh kite . aww ~ kalau nak tahu , cite ni la yang buad as crazy dengan kpop and kdrama . hehehh . dasyat tak ? penangan citer full house . as ingat lagi fes time tgok cte nihh mase kbs buad marathon dari pagi sampai maghrib ! lame tak lame tak ?

korean full house,  full house korea, full house, beach house
*nak jugak duduk sini dengan rain >.<
saket kott b****t mase tu . dari pagi sampai maghrib duduk je kt kusi . bangon pown stakat na gy solat jehh . haha . makan as x ingat . makan depan tv jugak kott ..==' tengok ! sebab rain yang comel tuu as sanggop dukk depan tv lame lame . haha . dah la x de iklan . iklas x sampai seminit . habes satu episod terus sambung episod lain . gile wehhh . haha


okehh okehh . dah habes mengimbau kenangan . heyy , as imbau ade sebab tawu . hee . mehh sini nak habaq sikit . mehh le dekat dekat . heshh , jangan rapat rapat ! *apakah ? abaikan ! isnin sampai jumaat , 12 tengah hari until 1 pm hangpa toksah buat pape nohh . duduk depan tv pilih channel ntv7 . kalau astro boleh tekan 107 kat 'rimot' tuhh

sebab ? hee . ni yang excited lebih ni . FULL HOUSE on air ! yeayyy ! >.<  boleh tengok lagi ! haha . tengok taw tengok taw . best sesangat ! di jamin happy . wee ~  tapi ! erghhh .. as x dapat tengok dah . huaaa ~ as balik sekolah pukul 1.40 laa . macam mane nak tengok . minggu ni je dapat . huu , sedih ni :'(


so , pada sesiapa yang still x tahu ntv7 ade siarkan cite nihh , sekarang dah tahu kan ? hahh , ape lagi . mari tonton berjemaah esok ! wee ~ pada yang x pernah tengok , yeahh . ini peluang keemasan untuk tengok cite nihh . lepas ni yang x minat kpop and kdrama mesti terus minat sebab rain comel cte ni bes sangatsangat !



♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa