Tuesday, May 29, 2012

gathering with 5 A's students

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


thanks cikgu sebab jemput kami :D and thanks juga sebab ingat nama saya :P  tapi maaf laa . sy ni jenis yang tak pandai sikit na bercakap depan budak2 tu . haihh . depan budak kecik pown tak berani kan . hahahh ==' nama je budak mrsm . buat malu je kott . Zzz .. takpe2 , I'll practice to talk in front of many people slowly . yeahh ! *semangat lebih je aku nihh =='


okayy , tdy kitorang datang lambat sikit . hahahh . org dah start , ktorg baru sampai . bajet VVIP je kann ? masa tu senior as dah bercakap dah kat depan . at first as x kenal dia tu . muka macam dah besar gilaa . seriuss tak tipu ! mcm org dah kerja pown ada juga . then , farish kott text reen cakap tu abg luqman *tak tahu betul ke tak eja :P senior ktorg mase darjah 4 . 

wakil batch 2005 :)

tu abang lukman . macam dah kerja kan . wuuu ~ hehe .. hebat abang ni . dengar story dia , banyak kali kott dia pergi oversea . untunglaa pandai ~ as rasa time dia ckp tdy , bukan budak2 darjah 6 tu je yang bersemangat nak amek upsr . as ni pown tersemangat sekali nak amek SPM tahun ni . hohoo

wakil batch 2006

then akak ni pulak bgy speech . ex-mrsm :DD nama dia sabrina . comel kan ^^ akak ni pandai gilaaa :O pointer 3.99 . cikanggg ~ ahaha .. dah la vice president BWP *bwp tu badan wakil pelajar which is jawatan paling tinggi kat semua mrsm spm dye , 8A+ 2A .. straight A's ! best kan ? mesti selalu dapat anugerah pengetua . of course lah kan . tgok pointer pown dah tahu . akak ni pown pernah pgy oversea . jepun :)


then , batch 2007 meer bgy speech . 2009 , adek dari mrsm serting bgy speech :) semua hebat2 .. semua dah berjaya . as ni je tak tahu macam mane . pointer as kalau nak banding dgn kak sabrina tadi mmg mcm langit dengan bumi lahh kan ==' 3.5 pown tak pernah capai . haha


habes je majlis tu , sesi snap gambar pown bermula :)


kesian reen =='
da lame xde gamba empatt kan :D


balik sekolah terus pegi kedai cik noraa . even though saya puasaaa . haha . nasib tak tergugat tengok sab minum jus tembikai . mmm . hehe . cik nora tu acik kantin sekolah agama ktorg dulu . terkejut uhh bila dia still ingat kt ktorg ni . sobsobb , terharuu T_T walaupun dah berapa tahun tinggal . haishhh


lastly , thanks again cikgu sofie sebab ajak kami datang . hope budak2 upsr 2012 dapat buat yg terbaik tahun ni .. fighting ! upsr je dikk . tak susah mana pown . percaya la . spm lagi susahh ! wohoo . menggelabah kan nak compare mcm tu ==' Zzz


#jumpa esok di mines . whee ~

♥ Don't forget to smile ♥

Monday, May 28, 2012

ohh five ohh six


♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


okayy , let's talk about my class . yeahh , FIVE OHH SIX (506) :P *like gile gamba atas tuhh >_<  setelah lama penantian kami , finally we got our class shirt . okay , actually bukan shirt . baju kurung :) blue in colour . pilihan our vice president , jieha . komawo jieha ! and komawo to mak mus juga sebab tolong jahitkan hari tuu ^^  ehh , nama pown baju kurung , of course la baju perempuan je . lelaki ? aaaaa , tahhh . wee ~


tahun lepas , setiap kali cikgu masuk je , mesti dia cakap ayat nihh
"kelas 6 dulu selalu dapat ranking no 1 . tahun ni macam mana pulakk ?"
"dulu kelas awak ni kelas pandai . dapat ke awak kekalkan status tu ?"
Zzz , tertekannnn ! hahahh . semua cikgu expect kelas ktorg jdy TOP class . but then , bila result keluar , semua macam tah pape . dushhh ! tergugat sikitt . tapi Alhamdulillah . TOP student still from our class . and always from my homeroom :DD


kenapa gambar gelap ? entahh , tak tahuu :P japppp ! 506 ade lelaki jugak okayy . tapi time nihh semua lelaki kena panggil masuk asrama :D heaven for us ! siap buad video kawen2 lagi . haha . macam ape je . gedik2 dalam kelas kann . da la esok tu exam ==' hope result kelas kte terbaikkkk :D


tuu cikgu homeroom as . cikgu Alia :) time ni homeroom ktorg buat bbq sambut birthday mus , syafiq , am , qila , qhail . kalau tak silap laa . hee . berasap satu rumah . baju pown bau asap . haihhh . tapi takpe . yang penting , ENJOY . right ? thanks pika and amsyar yg bakar ayam2 dengan sosej2 harituuu . mesti berasap kan korangg . ngehngehh

final sem form 4 =='

hahahh , dah dah . lepas ni jangan macam ni lagi okayy . nasib baik as x tido time tu :P jom berubahh ! jangan tido lagi dalam kelas . lagi2 time cikgu tgah ajar kt depan . nnty kena marah baru tahuu . ilmu pown tak berkat . macam mana nak berjaya . let's us ubah attitude masing2 . jadi yg lebih baik tahun ni . tinggal satu sem je lagi . then , kte free dari maktab tu . whee ~ x sabar kott ! xD


malas nak taip panjangpanjang .. soooooo , 506 batch 2012 ! I LOVE YOU ! jom kte buktikan kat cikgu yang kita boleh buat . kita boleh naikkan ranking kelas kita . kita boleh jadi yg terbaik . spm kte dapat capai straight A+'s ! insyaAllah . together we achieve our dreams . saranghae ~

♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, May 27, 2012

fly to the sky

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


omo ! cute kan ?! hee . okayy , as dh ter'obses' gilegile dkt besi terbang nihh . haihh . tak tahu kenapa . tapi comel kan kan ? cakap la comellll . huu


ingat lagi dulu time 6 tahun ke darjah 1 tahh , ade satu cerita cina kt tv3 nihh pasal pilot . serius best ! start dari cerita tu kott as dah terminat nak jadi pilot . tapi time tu mcm gitugitu je la . takde lahh obses sangat . time tu kalau org tnye nanti besar nak jadi apa , msty as jawab "JURUTERBANG !" . hahahh . tapi lame2 dah terlupa pasal tuu


then , skrg nihh . tibatiba rasa nak jadi PILOT tu datang balik . haha . macam ape je kan . actually dari tahun lepas kott rasa tuu dtg slow2 . just tahun ni dye mcm banyakkkkk gile . maybe sebab dah form 5 kott . takut tak tahu nak sambung mana after SPM nnty . huhhh :O

one day :)

as minat sangatt nak jadi pilot . org kate kalau ada minat , kte akan study betul2 benda tu kan . so , as yakin . IF as dapat peluang sambung study dalam bidang ni , konfem as boleh BERJAYA ! susah macam mana sekali pown , as akan study hard jugakk . insyaAllah :)

now everyone can fly ~

tapi as x rasa macam dapat capai je impian tu .. mcm tinggi sangat . yelahh , nak belajar ni pown kos dah beribu-ribu dah . mampu ke ? jelesnyee tengok pilot !! nak jugak T_T seronok je kan dapat terbang . tengok awan . rasa bebas je . tahu risiko tinggi . yelahh , terbang beratus ribu kaki , salah sikit je dah boleh mati . bahaya wehh . kalau mati , bukan mati sorang2 . ramai kott dalam satu kapal . beratus jugak kan . tanggungjawab tinggi :)


even kaunselor pown cakap as x mampu jadi pilot . hahahh . lantak lahh ! psiko je tuu ==' impian as . bukan impian dye . I'll try very hard to achieve it . trust me ! insyaAllah ada jalan utk as nnty .. as akan pakai jugak uniform putih seluar hitam tu satu hari nanti . doakan as !


siapa kata takde pilot perempuan kat malaysia ? tu !!! siap bertudung lagi :) kalau x silap dulu ada keluar cerita pasal pilot perempuan yg pakai tudung tu dalam surat khabar . and as ada simpan ! tapi sekarang pergi mana tahh paper tu . hahahh ==' yg as tahu setakat ni AIR ASIA je kott yang ade pilot perempuan . MAS xde lagi . mereka sangat bertuah T_T


one day ! ^^


♥ Don't forget to smile ♥

.

woww ! sangat lame x update blog nihh . mcm ape tahh ==' huduhh dh rupe . haihhh . kesiann dye :(
takpe ! cuti kali ni ,  update byk2 . insyaAllah ^^

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa