Wednesday, December 19, 2012

G DRAGON vs HONGGI


assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida !

WARNING! THIS IS A LONG POST FROM ME ABOUT KPOP. SIAPA TAK SUKA KPOP, YOU MAY GO :) *nak syok sendiri je nihh :D

omo omo omo! GD sangatttttttttttt comel. ok, excited lebih. sorry for that. but seriously, i'm fall in love with that HOT guy. serious hot. i wonder why before this i don't like him. pandang sebelah mata je kott. BIG BANG pun yg as pandang TOP je. tp tu dulu lahh. now in big bang, GD is number 1 ! sorry top :P


first time tengok music video HARU HARU, time dekat maktab dulu. tu pun sebab roomate as yg tunjuk   siap nangis2 lagi. haha lawak je kan -.- kemain menghayati jalan cerita dia. uhuk uhukk. dalam mv tu, omo. GD sangat style. and i love his lips. sooo sexy. ngeh ngehh. muka dia macam muka budak2 nakal yg comel. kan kan? and dia sangat sayang awek dia dalam mv tu. boleh nampak dia frust sangat2. kyaa~ tak nak cakap banyak pasal mv tu. tengok sendiri okay walaupun lagu lama. ngee
HARU HARU
ok, dalam mv tu actually as tak de lahh fall in love sangat dengan GD. just terharu dengan watak dia je. time tu top still number 1. haha. but then my another roomate kasi as dengar lagu HEARTBREAKER pulak. omo, i'm soooo kuno sebab tak pernah tahu lagu tu wujud. nama je kpop lovers -.- hampehh haha. tapi, kesah pulak kann hehehh. that song sangatt lahh energetic. as suka lagu yang genre dia ala2 energetic gituhh. after that, ok GD is number 1 ! no doubt. balik rumah, cek mv heartbreaker, cool, awesome. choreography sangat cool. nak follow, tapi tak boleh. susahhh TT____TT tutorial dye pun susah. haihhh mimpi je la haha


so, apa kaitan GD dengan HONGGI ?


kalau dah minat, mesti la as banyak cari apa2 yang berkaitan dengan GD kan? google images, youtube, blog. semua lahh. rajin kan haha. ngengg. soo, as macam terperasan pulak yang GD dengan HONGGI ni macam sama. but my chingu says dyorang tak sama. haha. memang la tak sama. orang lain2. honggi childish sikit. but both of them sangat comel. kan kan kan ? tapi tapi, serious as tengok dye sama. hmmmm


and kebetulan pulak as memang sememang memangnye lahh obses dengan honggi nihh. bertambah excited lah kan. dua2 seksi, dua2 hot, dua2 comel. kalau ada depan mata sesak nafas dyorang as peluk. haha. ok, itu hiperbola -.-'


ok dahh. puas dapat lepas semua. dah lama pendam pasal benda ni. haha. setakatttt -.- i LOVE both ! done, now, lets enjoy their pictures :D credit to atuk google. ngehh ngehh








p/s CONGRATES nurin and adam for your pmr result today. you two did a great job! i LOVE both of you. wish me luck for my spm result next year. uhuk uhukk

♥ Don't forget to smile ♥

Saturday, December 15, 2012

I L O V E Y O U



true love never dies. even though we haven't met for almost 1 years i believe that you'll not forget me. i know that you love me and i do love you soooooooooo much. yeahh, i really do need you right now. please don't leave me alone. i love you MUHD ZUNNURAIN :')


♥ Don't forget to smile ♥

Tuesday, December 4, 2012

SPM ? done ! :D

MRSM PENGKALAN HULU

assalamualaikum
annyeonghaseyo , meyyda imnida :)


finally, SPM done ! no more school. no more uniform. no more rules. no more warden. no more pengkalan hulu. okayy, itu sedih. no more pengkalan hulu. means xde lagi dah great view kt sane. omo ! ni lahh manusia kan. masa dekat sana tak sabar nak balik. bila dah balik gedik nak rindu pulak. haha


anyway, its fun there. banyak benda baru as belajar. now, as dah faham macam mana sistem pointer. so that masa kt U nanti I'll do the best for each exam so that I can graduate in first class . Insya-Allah. sejarah tak kan diulang lagi. form 4 dulu banyak main -.- nasib baik time form 5 dapat cover sikit2. kalau takk , ...... hohooo


sekarang, I'm free. plan cuti ni ? interview, holiday and .... entah laa . tak sempat nak plan lagi. setakat ni itu je yg ada. wish me luck for educamp at UTP next week. takuttttt T_T tapi nak pergi jugak. nak ambil pengalaman. takpe la if tak dapat pun. janji dah ada pengalaman pergi interview, then I'll be more ready for the next interview. *kalau ade laa :D


♥ Don't forget to smile ♥

Saturday, October 27, 2012

less than a week

assalamualaikum
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


nothing much to say . just a quick post :)
next week , my friends and i will be sitting on SPM ! omo , mcm x percaya . but i have to believe it ! no matter what happen, come hell or high water , SPM will still come . so, lets us pray and strikes for straight A+'s ! insyaAllah , HE will help us.


jangan biarkan usaha kita dari darjah 1 sampai tingkatan 5 ni sia-sia. sedar atau tak, kita belajar 11 tahun untuk exam 2 jam 30 minit je. haha . so, tak kan dah belajar lama2, exam sekejap tu pun still x boleh dapat result excellent lagi ? :D masa yang ada ni, jangan buang camtu je. everybody can success ! x kisah la kt mne kita study pun, usaha kita yang bakal menentukan kita berjaya ke tak. as selalu teringat ayat cikgu as kt maktab tu, "masa depan awak tinggal berapa hari je lagi". time tu rasa macam , '...' speechless . takut.


but, if we had try our best, and we did not get what we want for SPM , la tahzan ! jangan sedih, jangan kecewa. tawakal je. Allah pasti bagi jalan kt kita. kan sebaik-baik perancang tu Allah :D and lastly, as nak minta maaf kepada semua yang dikenali dan mengenali diri ini. maaf andai terbuat salah kt semua. hope semua dapat memaafkan and doakan as dan kawan2 as yg bakal menduduki SPM minggu depan :)

salam aidiladha :)
semoga mama dan ayah dikurniakan haji mabrur . aminn ~


♥ Don't forget to smile ♥

Tuesday, May 29, 2012

gathering with 5 A's students

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


thanks cikgu sebab jemput kami :D and thanks juga sebab ingat nama saya :P  tapi maaf laa . sy ni jenis yang tak pandai sikit na bercakap depan budak2 tu . haihh . depan budak kecik pown tak berani kan . hahahh ==' nama je budak mrsm . buat malu je kott . Zzz .. takpe2 , I'll practice to talk in front of many people slowly . yeahh ! *semangat lebih je aku nihh =='


okayy , tdy kitorang datang lambat sikit . hahahh . org dah start , ktorg baru sampai . bajet VVIP je kann ? masa tu senior as dah bercakap dah kat depan . at first as x kenal dia tu . muka macam dah besar gilaa . seriuss tak tipu ! mcm org dah kerja pown ada juga . then , farish kott text reen cakap tu abg luqman *tak tahu betul ke tak eja :P senior ktorg mase darjah 4 . 

wakil batch 2005 :)

tu abang lukman . macam dah kerja kan . wuuu ~ hehe .. hebat abang ni . dengar story dia , banyak kali kott dia pergi oversea . untunglaa pandai ~ as rasa time dia ckp tdy , bukan budak2 darjah 6 tu je yang bersemangat nak amek upsr . as ni pown tersemangat sekali nak amek SPM tahun ni . hohoo

wakil batch 2006

then akak ni pulak bgy speech . ex-mrsm :DD nama dia sabrina . comel kan ^^ akak ni pandai gilaaa :O pointer 3.99 . cikanggg ~ ahaha .. dah la vice president BWP *bwp tu badan wakil pelajar which is jawatan paling tinggi kat semua mrsm spm dye , 8A+ 2A .. straight A's ! best kan ? mesti selalu dapat anugerah pengetua . of course lah kan . tgok pointer pown dah tahu . akak ni pown pernah pgy oversea . jepun :)


then , batch 2007 meer bgy speech . 2009 , adek dari mrsm serting bgy speech :) semua hebat2 .. semua dah berjaya . as ni je tak tahu macam mane . pointer as kalau nak banding dgn kak sabrina tadi mmg mcm langit dengan bumi lahh kan ==' 3.5 pown tak pernah capai . haha


habes je majlis tu , sesi snap gambar pown bermula :)


kesian reen =='
da lame xde gamba empatt kan :D


balik sekolah terus pegi kedai cik noraa . even though saya puasaaa . haha . nasib tak tergugat tengok sab minum jus tembikai . mmm . hehe . cik nora tu acik kantin sekolah agama ktorg dulu . terkejut uhh bila dia still ingat kt ktorg ni . sobsobb , terharuu T_T walaupun dah berapa tahun tinggal . haishhh


lastly , thanks again cikgu sofie sebab ajak kami datang . hope budak2 upsr 2012 dapat buat yg terbaik tahun ni .. fighting ! upsr je dikk . tak susah mana pown . percaya la . spm lagi susahh ! wohoo . menggelabah kan nak compare mcm tu ==' Zzz


#jumpa esok di mines . whee ~

♥ Don't forget to smile ♥

Monday, May 28, 2012

ohh five ohh six


♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


okayy , let's talk about my class . yeahh , FIVE OHH SIX (506) :P *like gile gamba atas tuhh >_<  setelah lama penantian kami , finally we got our class shirt . okay , actually bukan shirt . baju kurung :) blue in colour . pilihan our vice president , jieha . komawo jieha ! and komawo to mak mus juga sebab tolong jahitkan hari tuu ^^  ehh , nama pown baju kurung , of course la baju perempuan je . lelaki ? aaaaa , tahhh . wee ~


tahun lepas , setiap kali cikgu masuk je , mesti dia cakap ayat nihh
"kelas 6 dulu selalu dapat ranking no 1 . tahun ni macam mana pulakk ?"
"dulu kelas awak ni kelas pandai . dapat ke awak kekalkan status tu ?"
Zzz , tertekannnn ! hahahh . semua cikgu expect kelas ktorg jdy TOP class . but then , bila result keluar , semua macam tah pape . dushhh ! tergugat sikitt . tapi Alhamdulillah . TOP student still from our class . and always from my homeroom :DD


kenapa gambar gelap ? entahh , tak tahuu :P japppp ! 506 ade lelaki jugak okayy . tapi time nihh semua lelaki kena panggil masuk asrama :D heaven for us ! siap buad video kawen2 lagi . haha . macam ape je . gedik2 dalam kelas kann . da la esok tu exam ==' hope result kelas kte terbaikkkk :D


tuu cikgu homeroom as . cikgu Alia :) time ni homeroom ktorg buat bbq sambut birthday mus , syafiq , am , qila , qhail . kalau tak silap laa . hee . berasap satu rumah . baju pown bau asap . haihhh . tapi takpe . yang penting , ENJOY . right ? thanks pika and amsyar yg bakar ayam2 dengan sosej2 harituuu . mesti berasap kan korangg . ngehngehh

final sem form 4 =='

hahahh , dah dah . lepas ni jangan macam ni lagi okayy . nasib baik as x tido time tu :P jom berubahh ! jangan tido lagi dalam kelas . lagi2 time cikgu tgah ajar kt depan . nnty kena marah baru tahuu . ilmu pown tak berkat . macam mana nak berjaya . let's us ubah attitude masing2 . jadi yg lebih baik tahun ni . tinggal satu sem je lagi . then , kte free dari maktab tu . whee ~ x sabar kott ! xD


malas nak taip panjangpanjang .. soooooo , 506 batch 2012 ! I LOVE YOU ! jom kte buktikan kat cikgu yang kita boleh buat . kita boleh naikkan ranking kelas kita . kita boleh jadi yg terbaik . spm kte dapat capai straight A+'s ! insyaAllah . together we achieve our dreams . saranghae ~

♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, May 27, 2012

fly to the sky

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


omo ! cute kan ?! hee . okayy , as dh ter'obses' gilegile dkt besi terbang nihh . haihh . tak tahu kenapa . tapi comel kan kan ? cakap la comellll . huu


ingat lagi dulu time 6 tahun ke darjah 1 tahh , ade satu cerita cina kt tv3 nihh pasal pilot . serius best ! start dari cerita tu kott as dah terminat nak jadi pilot . tapi time tu mcm gitugitu je la . takde lahh obses sangat . time tu kalau org tnye nanti besar nak jadi apa , msty as jawab "JURUTERBANG !" . hahahh . tapi lame2 dah terlupa pasal tuu


then , skrg nihh . tibatiba rasa nak jadi PILOT tu datang balik . haha . macam ape je kan . actually dari tahun lepas kott rasa tuu dtg slow2 . just tahun ni dye mcm banyakkkkk gile . maybe sebab dah form 5 kott . takut tak tahu nak sambung mana after SPM nnty . huhhh :O

one day :)

as minat sangatt nak jadi pilot . org kate kalau ada minat , kte akan study betul2 benda tu kan . so , as yakin . IF as dapat peluang sambung study dalam bidang ni , konfem as boleh BERJAYA ! susah macam mana sekali pown , as akan study hard jugakk . insyaAllah :)

now everyone can fly ~

tapi as x rasa macam dapat capai je impian tu .. mcm tinggi sangat . yelahh , nak belajar ni pown kos dah beribu-ribu dah . mampu ke ? jelesnyee tengok pilot !! nak jugak T_T seronok je kan dapat terbang . tengok awan . rasa bebas je . tahu risiko tinggi . yelahh , terbang beratus ribu kaki , salah sikit je dah boleh mati . bahaya wehh . kalau mati , bukan mati sorang2 . ramai kott dalam satu kapal . beratus jugak kan . tanggungjawab tinggi :)


even kaunselor pown cakap as x mampu jadi pilot . hahahh . lantak lahh ! psiko je tuu ==' impian as . bukan impian dye . I'll try very hard to achieve it . trust me ! insyaAllah ada jalan utk as nnty .. as akan pakai jugak uniform putih seluar hitam tu satu hari nanti . doakan as !


siapa kata takde pilot perempuan kat malaysia ? tu !!! siap bertudung lagi :) kalau x silap dulu ada keluar cerita pasal pilot perempuan yg pakai tudung tu dalam surat khabar . and as ada simpan ! tapi sekarang pergi mana tahh paper tu . hahahh ==' yg as tahu setakat ni AIR ASIA je kott yang ade pilot perempuan . MAS xde lagi . mereka sangat bertuah T_T


one day ! ^^


♥ Don't forget to smile ♥

.

woww ! sangat lame x update blog nihh . mcm ape tahh ==' huduhh dh rupe . haihhh . kesiann dye :(
takpe ! cuti kali ni ,  update byk2 . insyaAllah ^^

♥ Don't forget to smile ♥

Sunday, January 22, 2012

my lovely homeroom :D

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


school holidays ! yeahh . walaupun sekejapp ==' org lain cuti seminggu . as cuti smpai esok je. slase dh otw balik sane balikk . haihh . sabarr je lah kan


hahh , ni nak share sikitt ni . sweet moments with my homeroom at mjsc ph tuu . jumaat seminggu sebelum cuti hari tuu , ktorg pegi Kolam Air Panas Ulu Legong . yeahh , seronokk ! hee . mmg la seronok . sape x seronok bile dpt keluar maktab kan . hee

ni kt dalam maktab lagi ni . baju merah kamie , baju kuning qila :)
hijau : ex president homeroom , biru : president baruu , merah : aaa ....
vice president vs ex vice president :D

singgah kfc jap . beli ape yg patut :P yg tu bella . budak paling pandai dalam kelas 506 !
yeayy , dah sampai !
shikinnn , where are you ? :O


censored uhh mulut kamie . haha

cantik kan buluhh tu :D
peluhh2 mandi dalam ni . huu~
nak balik dahhh . seblah tudung putihh tu cikgu homeroom as taw . bkan student !

ktorang bertolak balik mktb pukul 11 suku kott . sampai maktab pukul 12 . balik2 je pagar aspuri dah kunci . haha ==' nasib baik boleh masuk jugak . kalau x kene pusingg jauh ikott jalan kt dm tuu . huu


plan lepas ni ? pergi bukit merah , berkelah kt tasik takung dgn main bowling . haha . x tawu jdy ke tak sebab jadual packed gile nnty . hope dapat pergi . insyallah . tahun last kt maktab nihh ! na create sweet memories banyak2 . especially dengan homeroom as :D

♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa