Thursday, March 14, 2013

Dream High

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

okay, this post is not about kdrama DREAM HIGH tu k. ini adalah impian as yang as rasa tersangat lahhh tinggi. yang as rasa macam tak mampu je nak capai. haha. negative thinking betul kannnn -.- tapi serius lahh. sebab as rasa macam orang kaya je boleh amek course ni. kan? ke as salah? err entah. haha

as ada cita2 nak jadi pilot ni sebab masa as 6 tahun as ada tengok satu cerita cina ni. drama kt tv3 tu rasanya. cerita dia pasal the very first pilot perempuan kat negara diorang. seorang girl yang berusaha sungguh2 nak jadi pilot walaupun dipandang rendah sebab dia sorangggg je perempuan dalam academy pilot tu. as pun tak ingat tajuk dia and full story dia haha. 6 tahun k. bukan tahun 6. kecik2 dah pandai nak ada dream high kan. haha. masa tu rasa macam excited sangat nak jadi pilot. tapi as tak pernah bagitahu siapa2. kalau cikgu tanya pun as akan jawab, doktor, saintis, angkasawati. haha gelabah kan angkasawati -.-

but then bila dah masuk maktab, as rasa cam, hishhhhh aku nak jadi PILOT lahhhhhh! apa doktor2 ni. aku tak suka tengok darah. geliii. haa cenggitu lahh monolog yang terjadi. huhh krikk krikk. then masa form 5, kan ada kelas kerjaya kan. kaunselor pun tanya laa cita2 semua orang. as pun dengan confidentnya jawab "pilot cikgu". haha. and I'm the only girl yang nak jadi pilot dalam kelas tu. malu jangan cakap lahhh haha. nak2 lagi bila cikgu tanya ayah awak kerja apa, gaji berapa, awak mampu ke nak masuk academy dia. Zzz, tebal muka. dah la kena berdiri sorang2. budak2 kelas tengok je. memang kena provok habis lahh time tu. hishhhh

then cikgu cerita lahh kos untuk course pilot ni. beratus ribu jugak lahh. masa tu as dah macam, ahh lantak lahh. aku tak mampu kan. takpe. banyak lagi kerjaya lain kat luar tu. jangan risau. lepas tu cikgu cakap lagi, dalam berita cakap ada ramai student yang amek course pilot ni menganggur. okayy, dahh. tak nak pilot. nekad nihh! haha. so datang lahh cita2 nak jadi akauntan. pulakk dahh. dah la spm tak amek paper akaun kan. haha

lepas tu lepas tu, umm terbukak pulak web KISTAA *klik kistaa tu untuk terjun ke web dia :) tiba2 macam bersemangat balik nak jadi pilot. haha ngengg kan. lagi2 bila ada gamba pilot perempuan. semua yang as cuba lupakan pasal pilot ni semua teringat balik. kapal terbang, airport, semua lahh. siap bunyi2 lagi haha. as tahu impian as tinggi. and as tahu susah nak capai impian tu. tapiii, tak salah kan nak ada impian yang tinggi menggunung tu. hee

tengok2, semua perempuan. bertudung pun ada tawwwww hmm




it's just too awesome~! wuu wuu. nak jugak bawak kapal terbang. duduk kat seat penumpang macam tak feel sangat. setakat nampak sayap dan enjin di tepi dan awan. itu pun kalau duduk dekat dengan sayap kan. kalau dapat seat yang tengah2 tu. Zzz, rasa macam dalam kotak kosong je. dah la tak rasa apa dalam kapal tu. haha. ok, macam dah panjang membebel. mari kita akhiri perbincangan ini. bersurai. bajettttttttttt haha -.-

"IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT. ONE DAY I WILL PASS OVER THAT WALL."

♥ Don't forget to smile ♥

0 budak cute:

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa