Monday, January 14, 2013

experience


assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida!


firstly, gambar tak ada kaitan dengan post hehehhh. terima kasih. just nak share pengalaman sepanjang proses nak dapat lesen ni. ye, as ketinggalan sikit. most of my friends dah ada lesen L and tengah training. as baru je habes kursus asas D semalam. next week kursus asas B2 pulakk. then baru lesen L keluar. kalau tak silap la :)


sebenarnya nak cerita pasal semalam je. haha -.- as orang first daftar nak masuk kelas tu pagi semalam. and i have to wait lebih kurang 2 jam setengah baru cikgu datang mengajar. sangat membuang masa di situ. dah la sejuk gilaa. menggigil dalam kelas tu. Zzz kelas sunyi sepi je. haha


then time rehat before 3 jam kat luar kelas tu, as berlegar-legar sorang2. macam tak ada arah tuju. ye, memang tak ada pun sebenarnya -.- nak makan, tak lapar. nak pergi toilet, tak ada rasa nak melabur. then, berdiri lah sorang2 tengok orang bawa kereta. isk isk iskk, sadiss kann. ni la masalahnya kalau tak reti bergaul dengan orang. menyesal.


so, as nekad nak tegur jugak siapa2 yang duduk sebelah as nanti. and datang la sorang girl ni duduk sebelah as. as pun berkenalan lahh dengan dia. then baru as sedar, buat apa nak takut. tegur je la. takde siapa nak bunuh kau pun kalau tegur orang. dia sama umur dengan as. MAISARA nama dia. lepas dah tegur2 tu, selesa sikit. tapi macam tak tahu nak cakap apa dengan dia -.- hahahhh. lepas tu tukar tempat duduk, duduk sebelah orang lain pulak. and as beranikan diri tegur dia. she's older than me. KAK ZIRA. as selesa dengan dia and boleh la nak cakap banyak2. tak kekok sangat. as dengan dia je sampai habis kelas amali.


then, masa nak tunggu untuk daftar keluar pulak, as tegur sorang cina ni. lelaki. ingatkan sama umur, sebab tu macam berani sikit. as borak2 je la dengan dia. banyak benda kitorang borak. then baru tanya nama and umur. nama dia TEH. tak ingat nama panjang. heee. umur dia 20. huhh, sama umur dengan nunu. haha. kawan dia pun 20 jugak. CI HOU. sorry kalau salah eja -.- as borak2 dengan teh sampai ayah datang jemput. siap tata tata lagi dengan diorang. macam dah lama kenal. hahahh. hahhh, teh dengan ci hou dua2 budak pandai. straight A SPM :o  jealous T___T dia tanya trial as brape and dia predict result spm as. humm, hope so. kalau dapat apa yg dia predict tu pun dah kira ok la tu. huu


on the way nak balik rumah, bertembung dengan satu accident ni. baru je lagi time as lalu tu. dia kena langgar rasanya. accident motor. takutttttt. as dah la tengah naik motor time tu. tiba2 terus rasa macam tak confident nak bawa motor. yelahh, as kan amik lesen motor sekali. haihh, benda2 macam tu la yang selalu hilangkan semangat as. hishhhhhh :(


so, in conclusion, as rasa as kena pandai bawa diri lepas ni. kena rajin2 tegur orang. maybe as seorang yang senang rapat dengan senior. entah laa, as pun tak tahu kenapa. rasa macam selesa bila tahu orang tu lagi tua dari as. hehehh mengada kan minah ni -.- but i must learn how to get along with them yang sama umur dengan as. yelahh, lepas ni nak masuk universiti, semua satu batch. tak kan tak nak kawan dengan diorang. susah nanti. and pasal motor tu, hope as diberikan kekuatan and semangat. jangan membazir duit nak buat lesen motor tu. satgi dah ada lesen menggedik tak nak bawa pulak -.- puiii haha


lastly, permintaan dia :p


kbyeeee :D


♥ Don't forget to smile ♥

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa