Sunday, May 27, 2012

fly to the sky

♥ assalamualaikum 
annyeonghaseyo ! meyyda imnida !


omo ! cute kan ?! hee . okayy , as dh ter'obses' gilegile dkt besi terbang nihh . haihh . tak tahu kenapa . tapi comel kan kan ? cakap la comellll . huu


ingat lagi dulu time 6 tahun ke darjah 1 tahh , ade satu cerita cina kt tv3 nihh pasal pilot . serius best ! start dari cerita tu kott as dah terminat nak jadi pilot . tapi time tu mcm gitugitu je la . takde lahh obses sangat . time tu kalau org tnye nanti besar nak jadi apa , msty as jawab "JURUTERBANG !" . hahahh . tapi lame2 dah terlupa pasal tuu


then , skrg nihh . tibatiba rasa nak jadi PILOT tu datang balik . haha . macam ape je kan . actually dari tahun lepas kott rasa tuu dtg slow2 . just tahun ni dye mcm banyakkkkk gile . maybe sebab dah form 5 kott . takut tak tahu nak sambung mana after SPM nnty . huhhh :O

one day :)

as minat sangatt nak jadi pilot . org kate kalau ada minat , kte akan study betul2 benda tu kan . so , as yakin . IF as dapat peluang sambung study dalam bidang ni , konfem as boleh BERJAYA ! susah macam mana sekali pown , as akan study hard jugakk . insyaAllah :)

now everyone can fly ~

tapi as x rasa macam dapat capai je impian tu .. mcm tinggi sangat . yelahh , nak belajar ni pown kos dah beribu-ribu dah . mampu ke ? jelesnyee tengok pilot !! nak jugak T_T seronok je kan dapat terbang . tengok awan . rasa bebas je . tahu risiko tinggi . yelahh , terbang beratus ribu kaki , salah sikit je dah boleh mati . bahaya wehh . kalau mati , bukan mati sorang2 . ramai kott dalam satu kapal . beratus jugak kan . tanggungjawab tinggi :)


even kaunselor pown cakap as x mampu jadi pilot . hahahh . lantak lahh ! psiko je tuu ==' impian as . bukan impian dye . I'll try very hard to achieve it . trust me ! insyaAllah ada jalan utk as nnty .. as akan pakai jugak uniform putih seluar hitam tu satu hari nanti . doakan as !


siapa kata takde pilot perempuan kat malaysia ? tu !!! siap bertudung lagi :) kalau x silap dulu ada keluar cerita pasal pilot perempuan yg pakai tudung tu dalam surat khabar . and as ada simpan ! tapi sekarang pergi mana tahh paper tu . hahahh ==' yg as tahu setakat ni AIR ASIA je kott yang ade pilot perempuan . MAS xde lagi . mereka sangat bertuah T_T


one day ! ^^


♥ Don't forget to smile ♥

1 budak cute:

Hanny Ynna said...

Boleh klu ad kputusan y bk. Boleh apply utk cadet pilot air asia. Klu nk cuba2 bwk flight bole g simflightkl.
#we shared the same passion. :)

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa