Wednesday, May 8, 2013

A L W A Y S (오직 그대만) korean movie

assalamualaikum
annyeonghaseyo, meyyda imnida

lai laii, nak promote movie ni. tajuk dia, A L W A Y S (오직 그대만) baru je habis tengok petang tadi dekat youtube. sangat best okayy. sebab tu macam terdorong nak share. ngee~ movie ni lama dah rasanya. hujung tahun 2011 kalau tak silap. genre dia? romance kott. as pun x tahu nak letak dalam genre apa. sebab dia mcm ada lawan2. haha

movie ni mengisahkan tentang *skema haha sorang ex-boxer (cheol min) yang ada sejarah hitam and dah tutup pintu hati dia. kira macam hati kering la ni. dia kerja part time as a parking lot attendant. masa dia first day kerja tu, ada sorang perempuan (jung hwa) ni datang kat pondok dia and bagi stuffs yang selalu dia bagi dekat atuk yang selalu kerja situ sebelum ni. jung hwa tak tahu yang dia salah orang sebab dia buta. dia tak nampak. tapi lepas tu, hari2 jung hwa dtg pondok tu sebab nak tgok movie. amazing kan. walaupun buta, still ada semangat nak tgok movie. siap nangis2 lagi. haha

and lama2, bila dah spend time sama2, diorang start bersama. sampai la satu masa tu, cheol min tekad nk tolong jung hwa dapatkan penglihatan dia balik, dia start masuk boxing haram yang menggadaikan nyawa dia sendiri. cheol min buat macam tu bila jung hwa cerita macam mana dia boleh jadi buta. k, yang itu tak nak cerita. tengok sendiri kalau nak tahu. cheol min rasa bersalah gila masa tu. masa jung hwa dalam operation, cheol min dekat thailand sebab nak dapatkan duit operate tu. lepas tu, diorang tak jumpa2 dahh sampai la 2 tahun kemudian.

jung hwa tak pernah tengok cheol min tu, tapi dia still sayang gila and setia dekat cheol min. kira macam cinta agung la lebih kurang. hee

ni sinopsis as curi dari wikipedia :)
Cheol-min, a man with a dark, mysterious past, gets hired at a part-time night job as a parking lot attendant. He sits in the tiny pay booth in the parking lot and stares at the small television. A woman named Jung-hwa walks into the booth. She offers something to Cheol-min and sits next to him. Cheol-min realizes the woman is blind and she is confusing him for the parking attendant who worked there previously. 
Nevertheless, the woman comes back on another night to watch the same television drama. She constantly asks Cheol-min questions on what is happening on the television screen. Cheol-min starts becoming attached to the woman. Their past is tied by a life-altering incident. 
One day, Cheol-min accompanies Jung-hwa to a musical. Afterwards they have dinner together. Jung-hwa asks about Cheol-min's past. Cheol-min ruthlessly berates Jung-hwa for asking about his past. Their relationship becomes strained.Several days later when Jung-hwa's boss follows her home and tries to sexually assault her, Cheol-min busts through the door. He beats up Jung-hwa's boss savagely and attempts to comfort Jung-hwa. They move in together and start to live as a couple. But can their happiness last? 
silalahh menonton movie ini. klik S I N I. tak pun klik je mana2 gambar dalam post ni. semua akan terus bawa anda terbang ke movie tersebut. kekekee
HERO YANG HOT haha ^^V
so ji sub

HEROIN ;D
han hyo joo


rasa macam pernah tengok tak actress ni? siapa tengok RUNNINGMAN? haaaaa tadaaaaaaa



♥ Don't forget to smile ♥

0 budak cute:

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa