Friday, February 11, 2011

maulidur rasul vs valentine's day

assalamualaikum n annyeonghaseyo ! ^^


haiii ! dah makan ? dah mandi ? gud gud . mehh mehh kite bace bebelan as ari ni . hikhik . tadi kan , tetibe je as rajin na blogwalking . and time blogwalking tu agak bnyk jugak la blogger kupas isu valentine nihh . ye la kan . 14 februari kan sinonim dengan hari kekasih tu . x mungken ade yang x tahu


nak dijadikan cerita lah kan . kebetulan pulak sehari lepas valentine tu hari maulidur rasul pulak datang menjelma . hohoo . cuba bayangkan malam sebelum maulidur rasul tu macam mane . ish ish ishhh


bukan nak kata ape lah kan . tapi macam dah jadi kebiasaan pulak , malam 14 or 15 feb je mesti ade kes kes maksiat dilaporkan . kan kan kan . setuju tak ? *aneh la as


hurm , nasihat mudah di sini . toksah la kite dok sambut mnde alah tu . x elok pown sebenarnye . dosa btambah ada laa . dah la dah banyak dosa ada .


jujur cakap , as dulu mase kecik kecik tringin jugak nak sambot mnde alah ni bile ade bf nanti . *berangan lebih xD tapi bile dah ade bf ni , x tringin pulak na sambot . haha . orang kate time valentine ni la kite nak beri penghargaan kt pasangan kite . layan baik baik , ikut cakap dye . werkkk ! :p


as rase hari hari kite bole hargai orang tersayang . same la macam kite hargai mama and ayah kite plus kawan kawan . x de beza pown kan . cuma mama dgan ayah tu ade hari istimewa dye . *hari ibu dan hari bapa soooo , apa kate kite sume pakat x yah sambot valentine nihh . hee


kan elok kalau kite hayati maulidur rasul tu elok elok . wah wahh , as ni pandai je nasihat kome kome nihh kan . diri sendiri pown x perfect . aigoo . xpe xpe , sekali sekala buad entry mcm ni pown best jugak kan . xde la orang cakap as ni asyek ingat kpop jehh . hihhi


cukup sampai di sini . assalamualaikum !
السلام عليكم
^^


p/s  YOU ! stop copying my blog ! annoying lahh . sume mende kau nak tiru =='

♥ Don't forget to smile ♥

2 budak cute:

storymerry said...

remaja sekarang tak faham erti sebenar maulidur rasul tu ape..
pasal valentine tu naik meluat bila tengok orang celebrate,bila tanya deme,kate saje suke2,inilah masenyer kite nak nyambot..what?nyambot dengan care barat yg menimbulkan maksiat di situ..pemikiran sangatlah cetek.
terima kasih mendegar ustazah berceloteh!

meyyda said...

yeahh . alasan macam ape tahh .. mne ade org smbot something suke2 je . sambot hari ibu pown suke2 ke . x mungken kan =='

ahaha , same2 ^^

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa