Thursday, December 30, 2010

ish ish ish

salam and hye !! ^^
mari mulakan dengan bismillah .. cepat bace ! haha

hmm , hari neyh rse macam na bebel la pulak . ngee .. bukan ape , semalam mse as tgah blogwalking , banyak jugakk as bce entry entry yg x sepatut nye ade dalam sesebuah blog . entry yang mcm tu x elok laa bagi orang lain bce . cukup laa simpan dalam hati je . agakagak x larat na simpan sorangsorang , storymory lahh kt membemembe . kan semua org ade kawan . x mungkin ade org yg x de kawan kan .

contoh entry yg x patut ade dalam blog adalah entry yg menggunakan banyak bahasabahasa yg x elok yg ditujukan kt seseorang . wuhuu , x elokk la beb . x payah bgy semua readers korang tahu yg korang tgah bengang dgan mamat/minah tuu . kalau as buad camtuhh . erghhh , malu gilee . kalau na bgtaw sangat pown , try gune bahasa yg sopan tapi boleh buad orang tu terasa . kan elok . baru laa menunjuk kan yg korang neyh mempunyai nilai kesopanan dan kesusilaan . halahh , yg macam dalam rukun negara tuu . hehe

lagi satu , as ade jugak jumpe blogblog yg gune kan bahasa yg pelatpelat macam budak kecik baru na belaja menaip . contoh , titew , tanat , tat , owunk , shaye , gewly gewlemand . err , dahdah . x nak bgy banyakbanyak . kunk x pepasal as muntah dalam bilik neyh , jenuhh na bersihkan balik . hohoo . okeyy ,  as ngaku , as pown ade gune sikitsikit pkataan yg ngadengade mcm tuhh . tapi sikit je kan as gune ? x de laa as gune mnde tu sepenuh nye dalam blog as neyh . siyes menyampah bace blogblog yg macam tuu . sory , but as rase ramai lagi x suke blog yg macam tu kan kan ? huu , jangan maraa as sebab buad statement mcm tuu ..

lagii ?
ermm , x de dahh . stakat neyh mase blogwalking , blogblog yg macam tuu je as x bpe suke . nnty kalau ade lagii , as bebel lagii hokehh .. hehe
yuppp ! blog memang tempat untuk kte luahkan ape yg ade dalam hati kte , blog tempat kte menyatakan pendapat , blog tempat kte luangkan masa terluang kte . tapi kene ingat ! bukan kawankawan kte je yg bace blog kte . alam maya kan besaa . internet di manamana . semua orang boleh baca blog yg kte create neyh . semua orang boleh baca blog kesayangan kte neyh . soo , jangan la post something yg boleh menunjukkan kte neyh tak matured lagii . jadi laa sorang blogger yg baikkk ..
haha ,  as neyh yeye je kan bagi nasihat tu . haduyy . macam la as neyh perfect sangat kan kan .. maaf kalau ade yg trase and menyampah dengan as . eyh , jangan laa menyampah ..! huu .. trase boleh , tapi jangan menyampah or marah kt as . taw taw ! kte kawan kan ? hee

♥ Don't forget to smile ♥

0 budak cute:

Sesungguhnya mencuri itu satu dosa